Fotomuntatge de Martín Ezequiel, qui ha assassinat al seu fill de 2 anys, i dos agents de la policia

Nova pista sobre Martín, l'home que va acabar amb la vida del seu fill en un hotel

Els Mossos d'Esquadra fa setmanes que intenten trobar-lo

Fa setmanes que s'ha convertit en una de les màximes prioritats per als Mossos d'Esquadra. La policia catalana treballa sense descans per localitzar Martín Ezequiel, l'home que va matar el seu fill en un hotel de Barcelona. Però els últims indicis que haurien aconseguit els investigadors no fan pensar que pugui ser portat davant la justícia.

I és que ara mateix la principal hipòtesi amb què treballa unitat d'homicidis dels Mossos d'Esquadra és que l'assassí estaria mort. Això és el que recull en un article al diari El Punt Avui, que esmenta els principals indicis de la investigació policial. Ara mateix han descartat que hagi pogut emprendre una fugida d'Espanya, després que hagi estat localitzat el seu passaport en un dels registres.

Aquesta és la principal i nova pista que fa pensar que realment no va tractar d'escapar i que es podria haver tret la vida. Aquest document va ser trobat en un dels habitatges que estaven sent inspeccionades per trobar a Martín Ezequiel Álvarez Giaccio. Un altre indici que sembla apuntar en aquesta direcció són els problemes psiquiàtrics que patia.

Els Mossos tenien clar que Martín havia pres amb antelació la decisió i preparat molt bé el pla per posar fi a la vida del seu fill. De fet, va escollir l'hotel Concòrdia per fer-ho, en el qual havien celebrat la festa del seu casament amb la mare de l'infant. Però el que s'han anat trobant en els registres, com el passaport, fa pensar que en cap moment tenia un pla de fugida.

Les pistes per trobar-li no han donat el seu fruit

Els enregistraments d'aquest dia de l'hotel mostren com va treure el cap al passadís sense pantalons mirant d'un costat a l'altre. Va ser poc després quan confirmen que va saltar per un petit cèrcol per escapar de l'hotel en el qual va matar el seu fill. El següent que se sap d'ell és que va agafar un taxi per dirigir-se a l'aeroport del Prat de Barcelona.

Això va arribar a fer creure a la policia catalana que podria haver intentat escapar del nostre país. Però ràpidament es va descartar aquesta opció. Sobretot quan, com dèiem, es va localitzar el seu passaport.

Tampoc s'ha trobat cap pista rellevant sobre el seu parador en els diferents registres que s'han realitzat. Diferents persones han trucat als Mossos dient que l'han vist en diferents punts de Catalunya. Però la realitat és que aquestes declaracions tampoc han aportat res.

Martín va amenaçar la mare de l'infant dient-li el que li anava a fer

Cal recordar que els fets van tenir lloc a finals del passat mes d'agost. Martín i la seva parella feia tot just vuit dies que s'havien separat. El 25 d'agost, va agafar a l'infant per fer una passejada i l'hi va acabar portant a un hotel de Barcelona.

Durant tot aquest dia, va estar enviant missatges amenaçadors a la seva ex sobre que li anava a fer mal al seu fill en comú. «Aquí et deixo el que et mereixes», va arribar a rebre la mare en el seu telèfon mòbil. Després del que ha passat, hauria demanat ser considerada víctima de la violència vicaria, segons recull el mitjà citat.

De manera immediata, ella es va dirigir a l'hotel Concòrdia on havia d'estar el seu fill. Va demanar poder accedir a l'habitació 704, però li van denegar l'entrada. Presa dels nervis, finalment va explicar a recepció el que succeïa.

La Guàrdia Urbana va arribar cap a les deu de la nit d'aquest dimarts. Van cridar a l'habitació i com ningú contestava, van entrar. Després d'un primer registre, el cos de l'infant de tres anys va ser trobat sota el llit.

Martín havia complert la seva amenaça i l'hauria asfixiat amb el coixí. L'assassinat va agafar per sorpresa a altres hostes de l'hotel. «El nen estava feliç. En cap moment podia suposar que anés a passar això», relatava un testimoni.