Fotomuntatge d'Esther López i la figura d'una dona

Gir en el cas Esther López: ara busquen una dona

Els resultats d'ADN indiquen que una dona va poder ajudar a traslladar el cadàver d'Esther López

Nou gir de guió en una de les investigacions més complicades a què s'enfronta la Guàrdia Civil, el cas Esther López. Les mostres d'ADN recollides al maleter del cotxe del principal sospitós mostren una cosa inesperada. Aquesta és que hi ha restes d'una tercera persona i és una dona.

Cal recordar que els investigadors van trobar restes genètiques a l'interior del maleter del cotxe de l'Óscar, el principal sospitós. La mostra presa de la goma del maleter estava barrejada amb la de dues persones més, l'Esther i l'Óscar. Però ara, els resultats han revelat una cosa important.

La tercera petjada genètica, barrejada amb les de l'Esther (víctima) i l'Óscar (sospitós) és d'una dona. Així ho confirma l'anàlisi d'ADN realitzada al laboratori central de Criminalística. Això obre una nova via de recerca: creuen que una dona sap alguna cosa de la mort d'Esther López.

Una tercera persona

La Guàrdia Civil continua endavant amb la investigació sobre la mort d'Esther López, que va desaparèixer el 13 de gener i va aparèixer morta el 5 de febrer. De fet, totes les dades s'han centrat en el principal sospitós, Óscar, qui va ser l'últim que la va veure amb vida, i a qui la policia va estar enregistrant la seva propietat.

Esther López somrient
Esther López va ser trobada morta el 5 de febrer| Arxiu

A la goma del maleter del cotxe van aparèixer tres empremtes genètiques, dues d'elles seva i d'Esther. La tercera pertany a una dona, que podria estar implicada en el que va passar aquella nit. Per tant, ara la policia pensa seriosament la participació d'una tercera persona en el trasllat del cadàver.

Óscar sosté que ell i Esther van sortir de festa amb un amic i que poc abans de les tres de la matinada ella va baixar del cotxe. Fins ara ningú havia esmentat la presència d'una altra dona al cotxe, però aleshores, què fa l'ADN d'Esther i d'una altra dona al maleter?

Algú va esborrar les proves

El principal problema al qual s'enfronten ara és que la mostra està molt deteriorada. És estrany, perquè el maleter del cotxe és un lloc ideal per buscar mostres biològiques, ja que es conserven molt de temps. Això fa pensar que algú va utilitzar lleixiu o amoníac per esborrar proves.

A més a més, la policia va descobrir que l'Óscar havia rentat el cotxe l'endemà de la desaparició d'Esther. I al mateix maleter van trobar una mostra de saliva que indicaria que un cos va estar estirat a la moqueta d'aquest mateix. En aquest cas, l'ADN no s'ha pogut extreure.

Tot això són proves circumstancials que apuntalen una hipòtesi, que Óscar va traslladar el cos d'Esther al maleter del seu cotxe. Però la teoria ha de ser demostrada amb proves concloents. Per això treballen a les gairebé 500 mostres recollides a la casa i al cotxe del sospitós.

Qui és aquesta dona?

Els investigadors van trobar restes de sang al sofà i la caseta de la piscina a casa d'Óscar. La piscina estava buida quan van passar els fets, i s'ha comparat la pintura de les rajoles amb la pintura blava trobada al cos de la víctima. Els resultats han donat negatiu.

Muntatge fotogràfic d'Esther López.
Busquen la dona que podria estar implicada en el cas | CatalunyaDiari

Per tant, queda descartada la possibilitat que la víctima patís un accident a la piscina de casa del seu amic. Els investigadors se centren ara en la possibilitat de participar en una tercera persona. Aquesta estaria implicada en la mort d'Esther o, almenys, en el seu encobriment.

Els resultats del laboratori mostren que aquesta persona és una dona, i ara la policia es concentra a descobrir qui podria ser. I és que descobrir la identitat d'aquesta persona faria un gir important a les indagacions. Aquesta persona podria saber què va passar aquella nit, i portar definitivament a la resolució del cas.

El que se sap fins ara

Els investigadors creuen que Esther López va morir atropellada la mateixa matinada en què va desaparèixer, el 13 de gener. Algú va traslladar el seu cos i va ser col·locat a la cuneta al costat de la carretera gairebé un mes després, el 5 de febrer.

L'autòpsia va revelar que la dona havia mort per un fort cop compatible amb un atropellament. Des de llavors, els investigadors es van centrar a buscar el conductor que va poder acabar amb la seva vida i moure'n el cos. Inicialment hi havia tres sospitosos, però tots els indicis van reduir la llista a un.

Óscar, amic de la víctima, va ser la darrera persona que la va veure amb vida i ha incorregut en diverses contradiccions. Sí, perquè ha ofert versions diferents i no sap explicar què fa l'ADN d'Esther López al maleter del seu cotxe. Altrament, ara apareix amb força la hipòtesi de la participació d'una tercera persona.