▶️ DIRECTE 10:00h:

El govern explica com seran els ajuts a les empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO's.

Gir en la investigació de les nenes desaparegudes: canvi de rumb

La Guàrdia Civil continua treballant en la recerca d'Anna i Olivia

La investigació de la desaparició d'Anna i Olivia Gimeno ha tornat a canviar de rumb aquest cap de setmana. La Guàrdia Civil no ha deixat de treballar en la recerca de les dues menors des del passat 27 d'abril, però les pistes que hi ha són escasses.

Raó per la qual els efectius segueixen mantenint totes les línies d'investigació obertes i no han descartat cap hipòtesi. Malgrat això, durant els últims dies ha agafat força la idea que assenyala que Tomás Gimeno va posar fi a la vida de les nenes i després va llançar els seus cossos a la mar.

El vaixell Ángeles Alvariño fa que rastreja el fons marítim des del passat 30 de maig per confirmar o desmentir aquesta teoria. No obstant això, no ha aconseguit trobar res rellevant per al cas. Per aquest motiu, ha canviat de zona per seguir amb les indagacions.

Nou rumb en la investigació

Ara, l'embarcació s'ha centrat més al Sud per tornar a centrar el rastreig en les aigües situades davant del terme municipal de Santa Cruz de Tenerife. Es tracta d'una zona que està situada a una major distància de la costa que la principal on s'ha centrat la recerca.

El vaixell Ángeles Avariño ha centrat les seves indagacions més enllà del lloc on va ser trobada l'embarcació de Tomàs buida i a la deriva. Una àrea que comprèn des de Cabildo fins davant de sud-oest del terme municipal, i a una distància d'una milla nàutica de poc més de 6,5.

La raó per la qual han centrat principalment allà la investigació és per intentar esbrinar els passos del pare de les nenes. El vaixell ha intentat obtenir alguna pista a partir del lloc on es va perdre la cobertura del telèfon de Tomàs Gimeno.

Així mateix, han intentat esbrinar el recorregut que va fer amb la seva llanxa a través del combustible que va utilitzar el passat 27 d'abril.

Malgrat que les indagacions s'han centrat en aquesta zona, també han investigat el lloc on va ser trobada la seva embarcació. La llanxa del pare de les petites va ser trobada el matí següent a la desaparició, buida i a la deriva, davant del Puertito de Güímar.

Malgrat tots els esforços que estan fent els efectius, les zones que estan sent examinades són molt difícils. Són llocs plens de precipicis submarins, amb fons rocosos i de gran profunditat, fet que complica desmesuradament la troballa de pistes clau.

Són molt pocs els indicis que hi ha sobre el possible parador d'Anna, d'Olivia i del pare de les dues menors. Tret que el nou rumb de la nau trobi alguna novetat important, la campanya de l'Ángels Alvariño s'esgotarà sense haver trobat res rellevant per al cas.

Els seus cercles pròxims mantenen l'esperança

Tot i que durant els últims dies ha agafat força l'opció de l'assassinat, no és l'única teoria que s'està estudiant. La Guàrdia Civil també està estudiant la possibilitat que Tomás hagi fugit al costat de les nenes fora d'Espanya i s'estigui amagant en un altre país.

Una hipòtesi que ha estat secundada per tots els seus cercles pròxims, els qui no creuen a l'home capaç de fer-li mal a les petites. Toni Herrera, un amic del pare de les menors, així ho va defensar fa uns dies en els mitjans de comunicació canaris.

«Els qui el coneixem seguim creient que va fugir a Sud-amèrica amb elles. A més, sabem que la Guàrdia Civil està investigant ara altres vaixells que van fer moviments estranys, però està clar que això no és fàcil, tot porta un procés i no és tan ràpid com voldríem».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari