Imatge dels Mossos en una habitació

La segresta, la tanca en una habitació a Catalunya i la viola: tenia només 12 anys

L'acusat s'enfronta a 20 anys de presó | La nena s'havia escapat d'una casa d'acollida i l'acusat va abusar d'ella en una casa ocupada de Girona

Terrible i esfereïdor succés a Girona. L'Audiència ha jutjat un acusat que s'enfronta a 20 anys per violar una menor i mantenir-la tancada en un pis ocupat de Girona
Els fets van tenir lloc el gener del 2019. L'adolescent, que aleshores tenia 12 anys, s'havia escapat d'un centre d'acollida. L'acusat, un jove magrebí que ara té 32 anys, va arribar a l'habitatge dos dies després. Segons el fiscal, l'home va tancar la menor en una habitació i va fer fora tothom qui hi havia dins el pis.

Aquella nit, recullen els escrits d'acusació, aprofitant-se de «l'edat de la menor i de la discapacitat» que pateix, la va despullar i va intentar-la penetrar. D'entrada no ho va aconseguir, perquè l'adolescent (que aleshores tenia 12 anys) va resistir-s'hi. 

Però de matinada, la va «agafar pel coll» i la va violar. La menor, relaten el fiscal i l'acusació, va aconseguir sortir del pis a primera hora del matí, després de trobar la clau de la porta.

L'home ha negat que la violés

Durant el judici, el processat només ha respost les preguntes del seu advocat. De manera telegràfica, i a través d'intèrpret, ha negat que l'hagués violada o agredida. 

La menor ha declarat a porta tancada. Entre les proves pericials que es van fer per aquest cas, la defensa en va demanar una d'inaudita: que se li mesurés el penis a l'acusat per acreditar si hi va poder haver penetració. 

Els doctors han conclòs que el membre no té «cap tipus d'alteració» i entra «dins l'estricta normalitat».

Els fets que han arribat avui a judici van tenir lloc a mitjans de gener del 2019. La menor, que té reconeguda una discapacitat del 37%, aleshores vivia en un centre d'acollida. 

El 15 de gener, l'adolescent i un amic seu van escapar-se i van anar fins a un pis ocupat del barri de Santa Eugènia.

«Va fer-li el que va voler»

El cas ha arribat avui a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona. La menor ha declarat a porta tancada. La seva mare, però, a qui va trucar per demanar-li ajuda després de sortir del pis ocupat, ha relatat que la seva filla va dir-li que el processat «la va mantenir tancada a l'habitació i va fer amb ella allò que va voler». 

També ha explicat que, per aconseguir-ho, la menor li va explicar que l'havia agredida i amenaçada.

L'acusat, per la seva banda, tan sols ha respost les preguntes de la defensa. Ho ha fet mitjançant intèrpret, i de manera molt succinta. 

De fet, tan sols ha respost «No» quan el seu advocat li ha demanat si havia violat la menor, i si l'havia colpejada o obligada a mantenir relacions sexuals amb ell.