Troben gossos desnodrits i amb malalties en una gossera il·legal a l'Alt Camp

El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) investiga al propietari per delictes de maltractament animal

gossera-pont-armentera
Alguns dels animals deambulaven per l'exterior de la finca, ja que el recinte no tenia un tancat efectiu | Guàrdia Civil

El 27 de juliol passat, els agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil de Tarragona van tenir coneixement de l'existència d'una gossera sense autorització en una finca rústica situada al Pont d'Armentera. Els gossos trobats presentaven unes condicions higienicosanitàries molt deficients sense cap tipus de garanties per a la seguretat i benestar dels animals. Alhora, tenien símptomes de desnutrició i possibles malalties com caquèxia, sarna, i fins i tot paràsits molt nocius per a aquesta espècie i l'ésser humà per la facilitat amb la que transmeten malalties com la puça humana.

En el moment de l'inspecció, alguns dels animals deambulaven per l'exterior de la finca, ja que el recinte no tenia un tancat efectiu. A més, els membres del SEPRONA van comprovar que aquests animals no comptaven amb subministrament d'aigua i aliments vitals per al seu manteniment. Algun d'ells va ser trobat pels agents tancat en una gàbia a ple sol i sense aigua, quan la temperatura ambient rondava a la zona els 30º. Un cop emesos els informes veterinaris pertinents que van corroborar el mal estat dels animals, es va recomanar l'aplicació immediata d'un tractament d'higiene i profilaxi fora de les instal·lacions insalubres en què van ser trobats.

Assistència i cures veterinàries a Torredembarra

Els agents, després d'informar de les actuacions a l'autoritat competent de l'Ajuntament del Pont d'Armentera, van procedir de forma urgent al trasllat dels animals a les instal·lacions de la Societat Protectora D'Animals de Catalunya (SPAC) a la localitat de Torredembarra, per rebre assistència i cures veterinàries. Després de realitzar la corresponent comprovació de microxips subcutanis, els agents del SEPRONA es van adonar que un dels exemplars de raça gos anglo-francès, valorat en uns 3.000 euros, va ser robat fa anys a la localitat d'Astorga (Lleó).

De les actuacions practicades fins a la data, es desprèn la imputació de C.V.A. com a presumpte autor dels suposats delictes de maltractament animal, a més de les corresponents actes d'inici d'expedient sancionador per infringir la legislació vigent en matèria de sanitat animal i la confiscació d'11 gossos. La investigació continua oberta a l'observar irregularitats en els passaports de procedència dels animals que fan pressuposar un possible origen il·lícit.

gossera-pont-armentera
Un dels exemplars de raça gos anglo-francès, valorat en uns 3.000 euros, va ser robat fa anys a la localitat d'Astorga | Guàrdia Civil

També et pot interessar...


Comentaris
Neus
El culpable/s es mereix el mateix que han patit els gossos!!

envia el comentari