Imatge de la gossera de Lloret de Mar on han trobat 12 gossos sense vida

Macabra troballa a Catalunya: 12 gossos morts i 18 més en pèssimes condicions

Una veïna els havia estat alimentant després que el propietari de la finca decidís abandonar-los

Lamentable i trista troballa de la Guàrdia Civil en una finca de Lloret de Mar. Agents del SEPRONA han localitzat 12 gossos morts i 18 d'abandonats en una masia de la localitat de la Selva. Els gossos que es mantenien en vida, però, estaven en molt males condicions: sense aigua, ni menjar i amb una gran quantitat d'excrements i altres residus.

Els agents han arrestat una persona per un presumpte delicte de maltractament animal per la mort dels 12 gossos i l'abandonament de 18 animals més. La investigació es remunta al 2 de febrer quan la policia va rebre una denúncia ciutadana que alertava d'un immoble amb un gran nombre de gossos en aparent estat d'abandó i també d'animals morts, en una parcel·la de 'Les Masies de Lloret'. 

Els agents hi van acudir i van trobar nombrosos gossos vius, però cal destacar que en molt males condicions i sense aigua ni menjar. 

Una veïna els havia alimentat els últims mesos

Els animals estaven extremadament prims i tenien ferides provocades per les condicions en les que es trobaven. Una veïna de la zona s'havia encarregat d'alimentar-los durant els últims mesos.

La Guàrdia Civil es va posar en contacte amb la Policia Local i l'Ajuntament de Lloret per interessar-se sobre el cas i va poder constatar que des del 2019 s'estava instruint un expedient, que acumulava diverses denúncies i requeriments, sense que el propietari les atengués i dificultant en nombroses ocasions la seva localització.

A més, les zones properes a l'habitatges, els tècnics de protecció civil de l'Ajuntament havien retirat diversos gossos que creuen que haurien aconseguit escapar de la finca.

Davant la gravetat dels fets, la Guàrdia Civil va demanar entrada i registre a la finca. Després de rebre l'autorització judicial, els agents van accedir-hi el 9 de febrer i van constatar la situació d'abandonament de 18 gossos i la mort d'almenys 12 més, la majoria tancats en dependències de la casa sense accés al menjar que els proporcionaven els veïns.

Els gossos, traslladats a una protectora

Els gossos que estaven a l'exterior s'estaven reproduint sense control des del 2019 i eren alimentats, principalment, pels mateixos veïns de la via pública. Els animals s'han traslladat a la Protectora de Tossa de Mar.

Pel que fa a la propietària, la SEPRONA va organitzar un dispositiu de recerca i va aconseguir detenir-la el 23 de febrer.