Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Esther López somrient

El govern assenyala una cosa crucial en el cas d'Esther López: «Amb total certesa»

La mort d'Esther López continua envoltada d'incògnites per resoldre, encara que la investigació va pel bon camí

Les investigacions per esclarir les causes de la mort d'Esther López avancen a bon ritme. El cos de la dona de 35 anys va aparèixer en una cuneta el 5 de febrer passat, després de 24 dies desapareguda. Des de llavors, els agents encarregats de la investigació s'han trobat amb moltes traves que estan impedint la resolució del cas.

La delegada del Govern a Castella i Lleó, Virginia Barcones, ha assegurat aquest dilluns que «amb total certesa» es coneixerà tot el que ha passat. Ha recordat que les investigacions continuen sota secret de sumari i que la Guàrdia Civil està «treballant amb la mateixa intensitat des del primer dia».

Veïns de Traspinedo (Valladolid) davant de l'ajuntament.
Esther López era molt estimada a Traspinedo (Valladolid). | Europa Press
 

La primera fase es va centrar en la localització d'Esther i ara tots els esforços s'enfoquen a l'esclariment dels fets. Ha assegurat que «han de ser respectuosos amb l'autoritat judicial», i per això «no pot informar dels avenços que s'estan produint».

A més, ha ressaltat que «m'atreveixo a dir que anem pel bon camí. Treballem amb tota la intensitat i amb tots els agents i recursos necessaris». Va voler traslladar un missatge d'optimisme en tot moment.

«Que ningú tingui el més mínim dubte que això es resoldrà com més aviat millor», ha afegit. Això sí, va voler deixar ben clar que es tracta d'«un cas molt complex des del primer dia». Per tant, demana paciència.

Pendent de conèixer l'informe forense definitiu que ajudi a esclarir els motius de la mort, va voler destacar el paper de la ciència. «Ens ajuda molt a resoldre aquestes actuacions», va insistir.

Fotomuntatge d'Esther López i un guàrdia civil
La mort d'Esther López continua envoltada d'incògnites. | Europa Press
 

A més, va intentar tranquil·litzar l'opinió pública. «Que tinguin la certesa que la Guàrdia Civil i els cossos i forces de seguretat de l'Estat mai no donen un cas per tancat», advertia. Només ho fan quan «es resol el cas i se'n coneixen les causes».

La mort d'Esther López està marcada per la gran quantitat de dubtes que envolten la investigació. I també a les poques certeses que hi ha. Han estat moltes les teories que han circulat les últimes hores sobre el que va poder passar amb aquesta veïna de Traspinedo, a Valladolid.

Les autoritats conviden a ser curosos amb les novetats que es vagin produint. Sobretot perquè el cas es troba sota secret de sumari. L'únic que se sap, després de la realització de l'autòpsia, és que la mort va ser per un xoc hipovolèmic.

Tot i això, es desconeix què va ser el que ho va poder produir. Els agents estudien des d'un primer instant tres possibles hipòtesis sobre el motiu que li va provocar la mort.

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets.
Esther López va ser trobada a la cuneta d'una carretera. | Europa Press
 

Podria haver-se d'un atropellament, una mort natural o violenta. Ara mateix, qualsevol possibilitat és possible.

El cadàver d'Esther López va ser trobat per un excursionista

El cos d'Esther López va ser trobat per un excursionista que passejava pels voltants de la carretera d'entrada al poble. Des d'aleshores s'ha intentat conèixer si portava allí des que va desaparèixer el 12 de gener o si algú la va poder traslladar.

Aquesta opció pren força en el cas que es tractés d'una mort violenta. La segona teoria és que va poder perdre la vida de manera natural, a causa d'un problema de salut. No es descarta aquesta opció perquè no s'han trobat traumatismes externs a l'autòpsia.

També contemplen la possibilitat que fos atropellada per un vehicle a la zona on va aparèixer. Podria dirigir-se caminant cap a casa seva i en algun moment podria haver estat víctima d'un atropellament. Aquesta teoria es veu reforçada en aparèixer la noia amb totes les pertinences.

El municipi de Traspinedo demana que s'esclareixi com més aviat millor el succés d'Esther López. Són moltes setmanes amb la por al cos, i no aprecien grans avenços en la investigació.