Els cossos van aparèixer dos dies després

Graven com dos joves moren en una platja a Espanya

Una amiga va captar el moment en què el mar es va empassar dos joves turistes al País Valencià

Dos turistes van morir en una platja de Torrevieja, a Alacant, aquesta passada setmana, engolits pel mar. La desaparició dels dos joves va ser gravada per una tercera persona que es trobava al lloc dels fets, una una amiga de les víctimes que assistia aterrida a la lluita per salvar la vida dels seus dos amics. El salt imprudent a la mar d'una de les dues víctimes, una dona finlandesa, va generar el desastre. L'altra persona, un jove de nacionalitat russa, va saltar a la mar per ajudar-la, però tots dos van ser arrossegats.

Des de dalt, l'amiga gravava l'escena i feia palesa l'angoixa. Les imatges demostren la fúria de la mar brava i la imprudència dels dos joves. L'onatge era molt violent, i encara que els dos joves es van aferrar en diverses ocasions a les roques, van acabar desapareixent de sobte sota l'aigua. Dies més tard, els cossos sense vida van ser trobats a la platja.

Una amiga va gravar el moment exacte en què dos amics són engolits pel mar

Mentre gaudien d'un dia de platja a la costa de Torrevella, a una de les joves se li va ocórrer llançar-se a l'aigua sense conèixer la profunditat del fons. El moment va ser captat per l'amiga, però tan bon punt va caure l'altra noia es va llençar, el que havia de ser una gesta es va convertir en un inici de tragèdia. Les onades van arrossegar a la jove finlandesa fins a la paret.

Mentre intentava agafar-se a les roques, les seves mans se li van escórrer i una altra onada la va envestir i la va allunyar de la paret. L'onatge era massa fort i cada cop li va afeblir més les forces a la jove, que es trobava desorientada. El mar la va arrossegar endins i li impedia treure el cap per respirar, fet que va convèncer a l'altre jove que va perdre la vida de llençar-se per salvar-la.

Si bé quan l'altre jove es va llençar semblava que l'escena era més optimista, ben aviat van tornar a ser moguts per les onades. Mentrestant, l'altra jove no deixava de gravar l'escena. El vídeo localitza els joves pujats a una de les roques, però l'onatge els va tornar a sacsejar fins que no van tornar a aparèixer. L'amiga cridava desesperada, però ningú va respondre-li.

Els cossos van aparèixer dos dies després

Conscient el perill que corrien els seus amics, la jove ràpidament va demanar ajuda als serveis de rescat. Després de narrar els fets, el dispositiu de salvament de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim va començar. Al costat d'ells, un helicòpter va sobrevolar la zona per localitzar els dos joves, però no va ser fins dijous passat que es van localitzar el cos sense vida de la jove finlandesa de 30 anys. Era a uns tres quilòmetres del lloc de la desaparició, a La Cala de la Zorra de Torrevieja.

Un cop entrada la nit del dijous, el dispositiu es va retirar per falta de llum. Divendres a primera hora es va reprendre, però no va ser fins vora les cinc de la tarda que es va localitzar l'altre cadàver. Era a la Cala de la Figuera, a diversos quilòmetres des d'on va saltar per salvar a la seva amiga després de ser engolida pel mar. Un cop trobats els dos joves, el dispositiu es va donar per finalitzat i els seus cossos traslladats al forense.

Aquesta zona de la costa de Torrevieja és molt popular per l'afició dels banyistes a realitzar salts des de les roques. No obstant això, en aquesta ocasió la imprudència va jugar un paper determinant. L'enregistrament no deixa cap dubte que el mar tenia un onatge salvatge i deixa constància del perill que comporta.