Imatge dels peus d'un bebè

Investiguen la mort d'un nadó de pocs mesos a Espanya: diversos cops a urgències

Un jutjat de Màlaga investiga els fets després de la denúncia interposada per la família de la nena

La mort d'un nadó de només quatre mesos a l'Hospital Matern de Màlaga fa cinc dies ha aixecat polèmica. El cas s'està investigant de forma exhaustiva després de la denúncia interposada per la família de la nena.

La família va explicar que havia portat el nadó a urgències en diverses ocasions durant cinc dies, del 19 al 23 de setembre. Després, es va morir i no entenen per què. 

Els metges havien ingressat la nena dues vegades a l'Hospital Quirón Salut i a l'Hospital Matern Infantil de Málaga. Als dos centres li van donar l'alta després d'examinar-la.

Al seu torn, el nadó també va ser atès per la seva pediatra de capçalera. En principi, presentava un quadre amb febre elevada, exantema, infecció respiratòria i vòmits.

La família del nadó denuncia els dos centres hospitalaris

Finalment, la nena es va morir la matinada del 23 al 24 de setembre a la unitat de cures intensives (UCI) de l'Hospital Matern Infantil. Hi havia ingressat el matí anterior. 

El diari 'Sur' ha tingut accés a la denúncia clara i contundent presentada per la família del nadó. En el document, s'explica detalladament que la part afectada no té coneixement de les causes exactes de la mort.

Fonts de la família asseguren, a través del diari i a les xarxes socials, que la nena va poder patir una infecció a la sang. Familiars i amics es van concentrar, ahir, a la porta d'urgències de l'Hospital Quirón per manifestar-se. 

El seu objectiu era fer visible el cas de Valentina, la nena de quatre mesos i mig que va morir sense diagnòstic.

«Només volem que se'ns escolti i que cap família passi per això», va sentenciar l'àvia de la nena. Era la primera filla de la parella formada per Maria del Carmen Florencio i Juan Carlos López.

La denúncia es va interposar al Jutjat d'Instrucció número 13 de Málaga i s'imputa «indiciàriament els hospitals i facultatius que, presumptament, van atendre la nena de forma negligent».

La versió dels fets de l'Hospital Quirón Salut i l'Hospital Matern de Màlaga

Segons la denúncia, «tot i no ser el moment processal per tipificar els fets relatats, podrien ser constitutius d'un delicte d'homicidi per imprudència professional greu de l'article 142.1 de el Codi Penal».

El polèmic cas es troba en mans dels advocats Jesús R. Martín Fernández i Manuel Temboury. Cal assenyalar que l'autòpsia de la nena es va fer el diumenge, 26 de setembre, després que el jutjat ho autoritzés divendres.

El diari 'Sur' es va posar en contacte amb els hospitals Matern i Quirón. Fonts oficials van assegurar que, de moment, la direcció de l'Hospital Regional de Màlaga no té constància d'una reclamació sobre aquest assumpte. També van manifestar que, si la Justícia ho sol·licita, es posaran a disposició i investigaran el cas del seu centre.

«Lamentem la mort de la menor i acompanyem la família en el sentiment», han afirmat tots dos centres.