Antony Ayiotis, mort per no vacunar-se

Mor per Covid el pare de 4 fills que no es va vacunar perquè deia que no era necessari

La seva família explica que era una persona amb molt bona salut i que la seva salut es va deteriorar molt ràpidament

Negar-se a posar-se la vacuna contra la Covid-19 segueix sent una pràctica estesa encara que el procés de vacunació segueix avançant. Hi ha qui encara no ha entès que realment hi ha més risc en el fet de no posar-se que en fer-ho. Això acaba inflant relativament les xifres de morts que es podrien haver evitat, com la d'un pare de quatre fills.

La seva família encara es pregunta si realment podrien haver fet alguna cosa més per la vida d'Antony Ayiotis, de 38 anys. Britànic i pare de família nombrosa, va morir inesperadament fa tot just uns dies després de contagiar-se de coronavirus. Els seus familiars no esperaven que pogués empitjorar tan ràpidament després contagiar-se, però va acabar morint en un hospital de Londres.

Antony vivia amb la seva dona i els seus quatre fills petits a Romford, una localitat a l'est de Londres. La vida tranquil·la que portava el va fer confiar-se i pensar que realment no es veuria exposat a virus. Els seus familiars expliquen que no veia necessari vacunar-se perquè «no sortia» tant de casa com per poder contagiar-se.

La germana, Stacie, explicava a 'Metro' el desconsol que ha provocat la seva mort en la família. Sobretot perquè al llarg dels dies, l'entorn va anar veient com la vida de l'home s'anava apagant de manera molt ràpida i totalment inesperada. «Tot va passar molt ràpid. Cada dia que passava a l'hospital la seva salut es deteriorava. No hauríem dit mai que hagués mort així», explicava la germana.

Antony gaudia d'una bona salut, segons la seva família

La notícia de la mort d'aquest pare de quatre fills ha deixat un buit entre aquells que l'estimaven. Sobretot, veient que potser la seva imprudència i la seva tossuderia els ha deixat sense ell per sempre. Es pregunten que podria haver passat si s'hagués posat la segona dosi de la vacuna. De fet, ells mateixos confirmen que amb 38 anys res feia pensar que pogués patir el virus amb tanta gravetat com per perdre la vida.

Antony no tenia cap patologia prèvia que li hagués pogut portar complicacions concretes en contraure el virus, ja que portava una vida sana i saludable, ja que ni bevia ni fumava. Així, la mort d'una persona tan propera ha fet reconèixer a la família la necessitat imperativa de rebre la doble injecció. «T'adones de la importància que ha de ser la vacuna, el meu germà no va rebre la doble injecció i ha acabat morint», lamentava la jove britànica.

Dany, l'espanyol mort després de rebutjar la vacuna

Fa molt pocs dies també es coneixia una història semblant a l'Estat espanyol. Dany Toledo, un motorista valencià de 36 anys, va morir el passat dissabte 18 de setembre per coronavirus. Ho feia després de passar més d'un mes ingressat a l'Hospital La Fe, i deixava una dona i dos fills de tres i sis anys. Dany també s'havia negat a vacunar-se per por de les conseqüències.

La seva dona va voler fer públic un missatge per conscienciar els que no s'han vacunat. «Que la gent prengui consciència, que el coronavirus no és una ximpleria i el 'bitxo' no abaixa la guàrdia», afirmava. «És millor patir els efectes secundaris de la punxada que veure't en la situació en què s'ha vist el meu marit», afirmava la dona.