Primer pla de Gretta Vedler.

Gretta, la model que va dir psicòpata a Putin i que ha aparegut morta en una maleta

Gretta Vedler, model russa de 23 anys, va desaparèixer fa un any després de criticar a Vladimir Putin

La invasió d'Ucraïna ha mostrat la veritable cara del president rus Vladimir Putin, el qual ara està rebent molt odi i rebuig per part de la gent. Fa temps que alguns denuncien la seva figura, especialment al seu país. Com Gretta Vedler, una noia que va desaparèixer després de dir psicòpata a Putin.

Gretta Vedler, una model russa de 23 anys, ha aparegut morta a l'interior d'una maleta un any després de la seva desaparició. I és que la noia va desaparèixer després d'haver criticat el president a les xarxes socials.

Gretta va dirigir una campanya per denunciar el règim de Putin molt abans que aquest envaís Ucraïna. La model va pronosticar que el país acabaria entre llàgrimes. Ara ha aparegut morta, encara que les causes no tenen res a veure amb el que tots creien al principi.

El seu exnòvio ho ha confessat tot

El cadàver de Gretta Vedler ha aparegut a l'interior de la maleta mesos després que se'n perdés el rastre. La model va desaparèixer després de publicar diversos missatges contra Putin a les xarxes socials. Ho va fer en una campanya «per millorar la integritat de Rússia» i evitar que acabés «entre llàgrimes».

Imatge de Gretta Vedler.
Gretta Vedler era una model russa de 23 anys. | Facebook

«Per als psicòpates, és important experimentar constantment una sensació de plenitud i nitidesa de la vida, per això estimen el risc, les experiències intenses, la comunicació intensa, l'activitat intensa, una vida intensa i dinàmica». Aquesta és una de les seves darreres publicacions a Facebook.

Durant molt de temps es va dir que el règim de Putin estava darrere de la seva desaparició. Tot i això, l'exnòvio de la model ha confessat el crim més d'un any després d'haver posat fi a la seva vida. Assegura que la va escanyar fins a la mort i va fer desaparèixer el cos.

Va fer creure que encara seguia viva

Quan tots pensaven que el règim de Putin estava darrere de la mort de la model, el cas ha fet un gir inesperat. Dmitry Korovin, un jove de 23 anys, ha admès que és el responsable de la mort de la jove. La va matar fa més d'un any, i sembla que és un cas clar de violència de gènere.

Korovin va continuar publicant missatges a les xarxes socials de Gretta per fer creure a la gent que la model seguia viva. No obstant això, l'havia assassinat amb les seves pròpies mans i havia deixat que creixés el rumor sobre una possible implicació del Kremlin. Durant tots aquests mesos es va pensar que la seva mort havia estat una venjança.

La ideologia de la model desapareguda era l'excusa perfecta per amagar el crim. Tot i això, la confessió de l'exnòvio aclareix tots els dubtes i descarta que l'assassinat tingui res a veure amb les seves crítiques a Putin. El detingut li va dir a la policia on hi era el cos, a l'interior d'una maleta.

Discussió per diners

Segons ha explicat el detingut, ell i la seva exnòvia van tenir una forta discussió relacionada amb els diners. La baralla va acabar amb el jove escanyant fins a la mort a la noia. El noi ha reconegut que és molt gelós i que durant el temps que van estar junts van mantenir una relació difícil.

Muntatge amb fotos de Gretta Vedler i Putin.
Gretta li va dir a Vladimir Putin psicòpata. | CatalunyaDiari

Gretta havia denunciat públicament el règim autoritari de Putin i la seva forta repressió contra els moviments socials. «Només puc suposar, al meu entendre, que s'hi veu una clara psicopatia o sociopatia», va dir una vegada. Les seves paraules són compartides ara com una mena de profecia.

I és que la model russa no va arribar a veure la invasió d'Ucraïna, però ho va pronosticar mesos abans. Les seves paraules premonitòries sobre l'actitud de Vladimir Putin han causat una gran sorpresa al país. Els russos han rebut tristament la tràgica notícia de la troballa del seu cadàver.

La premonició de Gretta Vedler

Un any després d'avisar que l'autoritarisme de Putin acabaria en llàgrimes, el president rus va decidir atacar a Ucraïna. Vint dies després de l'inici de la invasió, l'ONU ha comptat amb 636 víctimes civils, més de 1.125 ferits i una situació de caos i destrucció. Tot indica que el conflicte trigarà molt de temps en solucionar-se.

Molts russos veuen a les paraules de Gretta la confirmació dels seus temors. I és que el règim rus no només és molt criticat internacionalment, sinó també dins del seu país. Molts russos s'estan atrevint a parlar per denunciar el règim de Putin i la invasió d'Ucraïna.

A Rússia parlar contra el govern pot comportar penes de fins a 15 anys de presó. Gretta va acabar sent víctima de la violència de gènere. Però la seva valenta denúncia contra les crueltats del govern rus han quedat demostrades pel que està passant a Ucraïna.