Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un tren de Rodalies en un túnel

Greu ensurt en el túnel de la Sagrera: un vagó de Rodalies descarrila ple de viatgers

Cap passatger ha resultat ferit i han estat transbordats en un altre tren

Gran ensurt el que ha produït un tren de la línia R1 de Rodalies a l'entrada del túnel de Sagrera. El comboi ferroviari cobria l'itinerari entre Mataró i l'Hospitalet de Llobregat. Al voltant de dos quarts de cinc de la tarda part d'aquest comboi ha descarrilat quan el tren viatjava a molt baixa velocitat a l'entrada del túnel.

Per sort, només s'ha sortit el primer 'bogie' del comboi, deixant el tren parcialment fora de l'eix però mantenint la seva posició. Els seixanta viatgers que anaven en el vagó han sentit una gran frenada. No consten ferits, tots ells han resultat il·lesos i han estat transbordats minuts després a un altre comboi de Rodalies.

Diverses línies de Rodalies han quedat afectades pels fets

Fins que el tren descarrilat sigui retirar del lloc dels fets, se circularà en via única entre les estacions de Clot i Sant Adrià, el que afecta el servei de les línies R1 i RG1, que veuran reduïdes les seves línies a dos trens per hora i sentit. Els combois de les línies R3 i R4 indirectament també s'estan veient afectats amb retards. Els tècnics de Renfe i Adif estan analitzant les causes que han pogut provocar aquest descarrilament.

Imatge del tren descarrilat
El tren ha descarrilat en una zona on hi havia grans blocs de formigó a la via. | ACN

Tal com ha informat el servei de Rodalies de Catalunya al seu perfil de Twitter: «R1 i RG1: A les 16.30, s'ha produït la sortida del primer bogie d'un tren Mataró-L'Hospitalet a l'entrada del túnel de La Sagrera sense causar ferits en primera instància».

Poc després publicava el mateix perfil: «R1 i RG1: Els viatgers seran transbordats i es circularà en via única fins que els tècnics encarrilin el tren. Les causes d'aquesta incidència s'estan investigant. Afectació servei a les línies R1 i RG1 amb demores».

Per al moment es desconeixen les causes que han provocat el descarrilament

Segons ha informat Betevé, la sortida de la via d'un dels eixos del tren ha causat la caiguda de diversos blocs de formigó sobre la infraestructura, així com unes pedres de grans dimensions que han aixecat el comboi i l'han tret de la seva traçada. Fonts d'Adif no confirma la presència d'aquestes roques sobre la via de tren i es limiten a informar que s'estan investigant les causes «com es fa amb qualsevol altra incidència».

Tot apunta que s'ha produït la sortida d'un "bogie", una peça de dos eixos que constitueix l'estructura rodant sobre la qual descansen els vagons del tren. En concret, els fets han ocorregut al carrer de Jaume Brossa amb via Trajana de Barcelona. Després que s'hagi produït el descarrilament, Protecció Civil ha activat el pla Ferrocat en fase de prealerta, però un cop s'han evacuat els passatgers, uns minuts després, s'ha desactivat.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!