Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Detall d'una dona posant-se sucre al cafè

Mor una noia de 17 anys al·lèrgica a la llet després de prendre un cafè a Espanya

La menor era al·lèrgica a la proteïna de la llet

Tragèdia a Ciudad Real. Una noia de només 17 anys, que era al·lèrgica a la lactosa, ha mort aquest dimecres a l'UCI després d'haver-se begut un cafè que (segons sembla) contindria aquesta substància. 

La jove, anomenada Irene, va patir una parada cardiorespiratòria. La jove va ingerir el cafè el passat diumenge quan era amb els seus amics i, finalment, va morir el dimecres passat. 

Unes convivències que van acabar en absoluta tragèdia

La jove es trobava de convivències amb la seva parròquia a la localitat de Campo de Criptana, ubicada a la província de Ciudad Real. Després del tràgic succés, la noia va ser traslladada d'urgència pel 112 d'emergències a l'Hospital La Mancha Centre d'Alcázar de San Juan.

La pròpia Parròquia de l'Assumpció de Ntra. Senyora de Camp de Criptana va ser l'encarregada de comunicar el que havia passat. «Ahir, a la Trobada Creo, una de les voluntàries de Manzanares, l'Irene, va patir un inesperat contratemps —per causes alienes a l'organització—. És al·lèrgica a la lactosa i, prenent un cafè amb uns amics, li va passar la fatalitat». 

També van explicar que la menor havia estat traslladada a l'hospital després de l'incident. «L'estat és força greu, per tant, us demanem oracions per ella i que es pugui obrar el miracle. Moltes gràcies i demanem per ella i pels seus pares i altres familiars».

«Un cas excepcional»

Així mateix, Jesús Borja, el cap del Servei d'Al·lergologia de l'Hospital Universitari de Ciudad Real, ha explicat que el cas de la jove és «excepcional». Assegura que no solen produir-se gaires episodis així de greus com l'esdevingut. L'home ha explicat que aquests casos s'originen per una «reacció fatal» produïda pel contacte amb la proteïna de la llet.

Borja ha volgut aclarir que l'al·lèrgia a la proteïna de la llet no és igual que la intolerància a la lactosa. Aquesta última mai no provoca una reacció immediata d'anafilàxia, ja que el que produeix és un problema de digestió i, consegüentment, dolor abdominal o diarrea.

Davant d'aquests casos com el de l'Irene, Borja recomana tractaments d'immunoteràpia. També destaca la importància que les persones al·lèrgiques a aliments o picades d'insectes portin una injecció d'adrenalina que puguin administrar-se ells mateixos.