Imatge d'uns Mossos.

Pas important dels Mossos amb la violació de la nena a Badalona: «Molt avançat»

L'alcalde de Badalona ha parlat de tot el que se sap fins ara del cas

Novetats en la investigació sobre l'autor de les amenaces al germà de la noia agredida sexualment a Badalona. Els Mossos d'Esquadra mantenen obert el cas de la violació en grup a una menor d'onze anys al centre comercial Màgic Badalona. Ara, la policia catalana també investiga unes amenaces que el germà de la víctima hauria rebut en els darrers dies.

Segons ha explicat el programa radiofònic 'El món de RAC1' estarien a punt d'identificar a l'agressor que hauria enviat diversos missatges al telèfon del germà de la víctima. Així ho ha explicat l'alcalde de Badalona Rubén Guijarro, que assegura que la investigació dels Mossos d'Esquadra està molt avançada. Per una altra banda, la periodista que va destapar el cas, l'Anna Punsí també ha parlat sobre l'estat actual de la família de la víctima.

L'autor de les amenaces ho va fer a través d'un telèfon particular

Tant Punsí com l'alcalde han explicat que no els hi consta cap informació sobre que el jove hagi rebut altres amenaces de mort. Tot i això, la periodista ha subratllat la gravetat dels missatges que ha rebut fins ara. «El nen no s'atreveix a sortir de casa. L'amenaça és real i molt seriosa des del moment que els Mossos li posen un agent de paisà», ha destacat la periodista.

No obstant això, Punsí creu que identificar-lo no hauria de ser una tasca gaire complicada. L'autor de les amenaces ho va fer a través d'un mòbil particular. A més, tenia una foto de perfil al WhatsApp, aplicació que va utilitzar per enviar els missatges i un nom associat a l'aplicació.

Imatge d'una manifestació a Badalona amb l'alcalde al capdavant
L'alcalde del consistori s'ha mostrat contundent amb aquests actes. | ACN

Segons s'ha pogut saber, dimarts va sortir la notícia que un home hauria intentat agredir el jove amb un ganivet a la sortida de l'institut. Els Mossos de paisà, que ara escorten el noi diàriament no van poder arrestar l'agressor, ja que es va escapolir ràpidament. Per la seva banda, Guijarro va parlar aquest dimecres, vuit de març, amb l'intendent que dirigeix la comissaria de la localitat i li va traslladar que havien fet passos importants en la identificació de l'autor.

El consistori es va assabentar dels fets a través dels mitjans de comunicació

La periodista i l'alcalde han denunciat una descoordinació important entre administracions en referència al cas de l'agressió. El consistori del municipi barceloní es va assabentar del cas quan va sortir als mitjans. «No en sabíem res», ha lamentat l'alcalde, que subratlla que hauria pogut posar els recursos del consistori en mans de la víctima abans si la Generalitat els hagués avisat.

Guijarro també ha reclamat a les administracions obrir una reflexió sobre el fet que, dels sis presumptes agressors, tres estiguin en llibertat sense càrrecs perquè són menors de catorze anys i, per tant, inimputables. «No puc entendre que tres dels agressors estiguin lliures anant a l'institut. Calen reformes un altre tipus de tractament quan es donen situacions com aquesta», destacava.

«Que tres energúmens estiguin fent vida normal mentre hi ha una víctima que està passant el que està passant», ha etzibat el batlle. L'alcalde també ha explicat que tenen detectades les famílies dels sospitosos. «Són de nacionalitat espanyola, de famílies arrelades a la ciutat. Algunes d'elles havien estat usuàries dels serveis socials i d'això les tenim detectades», ha assenyalat.

Per una altra banda, Punsí ha destacat que la família en general està ensorrada amb la situació que estan patint: «La mare és qui ho està passant pitjor, el pare fa el que pot i de fet la idea de marxar és una mica del pare».