Imatge de l'accident a les mines de Súria.

Última hora dels equips de rescat sobre l'accident a la mina de Súria: «És complicat»

Els Bombers aconsegueixen accedir a la zona de l’accident a la mina de Súria | Les tasques, però, duraran hores

El Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers ha aconseguit accedir a la zona de l’accident a la mina de Súria i ja treballa en terreny segur per a la protecció dels equips d’emergència, entre els quals hi ha una metgessa del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Es preveu que les tasques de rescat dels cossos, coordinadament amb l’empresa, es perllonguin durant les properes hores. L’accident s’ha produït per un despreniment en una galeria i els tres treballadors estan a 900 metres de profunditat. Tot i això, Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior, ha recordat que es tracta d'una tasca difícil. «L'accés és dificil i complicat per la necessitat d'assegurar al lloc on son. Però ens temem el pitjor». 

L'última revisió, fa tres setmanes 

L’última revisió a la mina de Súria per part de la Generalitat va ser fa tres setmanes i no es va detectar cap problema que motivés l’obertura de cap expedient, segons ha explicat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha comparegut amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, des de Súria.

Elena ha indicat que el rescat no serà curt perquè hi ha dificultats per accedir al punt on han quedat atrapades els tres treballadors, a 900 metres de profunditat. Cal assegurar la zona per garantir la seguretat dels equips d’emergències. Dues de les víctimes eren estudiants de màster de la UPC a Manresa. Elena, per prudència, no ha confirmat la mort dels tres treballadors, tot i que ha reconegut que «els indicis fan témer el pitjor».

Elena ha explicat que l’accés per rescatar els treballadors és difícil per la necessitat d’assegurar primer la zona per garantir la seguretat dels equips d’emergència.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Per la seva part, el conseller Torrent ha remarcat que dos inspectors de la Subdirecció General de Mines s’han desplaçat al lloc i han pogut accedir a la mina. Esperen que es produeixi el rescat per poder començar la investigació. Les conclusions es traslladaran al jutjat que correspongui i s’obrirà la via administrativa, com correspon també en aquestes situacions. Torrent ha assenyalat que el control de la mina era periòdic, i que l’última revisió va ser fa tres setmanes.