Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'incendi a la llibreria de Sarrià

Greu incendi en una llibreria de Barcelona: les flames superaven l'altura de l'edifici

Els Bombers de Barcelona van apagar el foc que només va afectar greument el local

Un incendi al centre de Barcelona ha calcinat una llibreria al barri de Sarrià. El foc es va declarar aquest dilluns, trenta de gener, al voltant de les quatre de la tarda. Les flames haurien començat al passeig de la Reina Elisenda de Montcada número dos del barri barceloní.

Segons s'ha pogut observar en diferents vídeos publicats a les xarxes socials, les flames i el fum haurien superat l'altura de l'edifici on s'ha iniciat el foc. Aquest és de tres pisos més una planta baixa. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat un total de sis dotacions dels Bombers de Barcelona i han extingit el foc poc temps després.

Les tasques de ventilació han continuat fins al vespre

No obstant això, fins al vespre han continuat les tasques de ventilació del local comercial. No s'ha de lamentar cap persona ferida. A causa de l'incendi, les flames han estat de grans dimensions i la columna de fum era visible des de diversos punts de la capital catalana.

Per una altra banda, tot indica que les flames tampoc haurien afectat l'entrada principal de l'edifici. Els efectius del cos de Bombers de la ciutat comtal van executar les tasques necessàries per comprovar l'afectació que l'incident hauria provocat a l'estructura.

Una llibreria de barri amb més de seixanta anys de trajectòria

El local principal que les flames han devastat ha estat la Llibreria de la Plaça. El local, a banda de la venda de llibres, també oferia productes de premsa, revistes i papereria. El fum ha provocat una columna espectacular que ha deixat cobert tot l'edifici.

Aquesta columna no permetia ni tan sols veure els balcons i les finestres que, afortunadament, a causa del fred, estaven tancats. La llibreria feia més de seixanta anys que oferia els seus serveis als barcelonins. Així i tot, l'establiment va canviar de nom el passat mes de juliol del 2020. La fins aleshores llibreria Hernández de Sarrià, oberta en 1961 a Barcelona passava a ser la Llibreria de la Plaça.

A causa de l'incendi l'operadora pública d'autobusos Transports Metropolitans de Barcelona, TMB ha informat les seves xarxes socials que la línia H4 s'havia vist afectada. Els retards s'han donat entre el passeig de la Bonanova amb la Via Augusta per una incidència a la via pública. Així doncs, es van anul·lar un seguit de parades.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp