Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels Mossos d'Esquadra en un control a Catalunya.

Perillosa troballa dels Mossos en un maleter a l'Empordà: havien parat a la gasolinera

La investigació es manté oberta i els agents han requisat el material trobat a l'interior del turisme així com el vehicle

Una parella d'agents de Mossos d'Esquadra es van quedar sorpresos en obrir el maleter d'un turisme a l'Alt Empordà. Els policies estaven a la benzinera de l'estació Sud de Repsol del municipi de Garrigàs i van endur-se alguna cosa més que el dipòsit ple. Els agents van arrestar dues persones pel que duien a l'interior del cotxe.

Aissara S.N i Yeli G.N, un d'ells sota vigilància policial per part dels serveis de seguretat francesos, van ser detinguts pels agents a la benzinera prop de la frontera francesa. Aquests individus duien dos kalàixnikovs, també conegudes com a AK-47 amagades al maleter. Ambdues persones han passat a disposició judicial a l'espera de les proves de balística i la resta d'anàlisis que s'estan portant a terme amb el vehicle.

Les armes no van ser l'únic fet il·legal

Segons ha publicat el diari El Món, els fets es van enregistrar a les tres de la matinada d'aquest dilluns, trenta de gener. Els agents del cos policial català van arribar a la benzinera Repsol i van observar un vehicle Audi i dues persones amb una actitud sospitosa. En confirmar el comportament estrany d'una d'elles, els agents van demanar suport, i poc després van assegurar la zona i els van identificar.

En l'escorcoll del vehicle van trobar al maleter una funda amb les dues armes automàtiques. Cal destacar, però que no duien munició i en principi tenien el canó inutilitzat. Els Mossos també van comprovar la documentació del vehicle que duien i van descobrir que la matrícula de l'Audi no corresponia amb el número de bastidor del vehicle.

De moment, no ha transcendit si l'origen del cotxe és robat o ha participat en alguna operació criminal d'àmbit internacional. El vehicle portava unes matrícules que comencen amb WW. A França aquest inici de matriculació significa que són provisionals i el vehicle que les porta posades no pot sortir del país. Tot i això, són fàcils d'aconseguir, i les posen en vehicles sostrets per evitar cridar l'atenció de la policia.

Un dels detinguts sota vigilància europea

A més a més, a un dels detinguts, li consta una vigilància discreta regulada a través del Tractat de Schengen i impulsada pels serveis de seguretat de França. L'arrest ja ha estat comunicat a les autoritats policials europees i franceses. Per una altra banda, els laboratoris dels Mossos estan realitzant un informe de balística per poder esbrinar l'origen de les armes o bé si han estat utilitzades en algun fet delictiu a l'Estat o en l'àmbit europeu.

Els tècnics del cos policial català volen comprovar si la inutilització de les armes era reversible. Per al moment, s'han obert diligències judicials a l'espera que els arrestats seguin davant el jutge. Els detinguts s'enfronten a un delicte de falsedat documental i tinença d'ames prohibides.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp