flotador

En estat greu una nena de 4 anys després d'ofegar-se en una piscina de Salou

La menor ha estat evacuada en ambulància cap a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

Nou ofegament a les comarques de Tarragona. Durant el matí d’aquest dimarts, 6 d’agost, una nena de 4 anys ha estat rescatada inconscient de la piscina de l’Hotel Villa Dorada, al municipi de Salou. La menor, inconscient, ha estat treta de l’aigua pel socorrista de les instal·lacions que, immediatament, ha avisat als serveis d’emergència.

Els socorristes han tret la petita de dins l'aigua i han començat ràpidament les maniobres de reanimació, mentre el personal de l'hotel trucava al 112. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha rebut l'avís a les 11.10 hores i ha desplaçat dues ambulàncies, una de les quals medicalitzada, fins a l'establiment hoteler, ubicat al carrer del Vendrell de la capital de la Costa Daurada.

Els socorristes i el personal mèdic han aconseguit reanimar la nena, i finalment una ambulància ha evacuat la petita fins a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, on ha ingressat. Ara per ara, es troba estable dins de la gravetat.

Tercer ofegament d'un menor al Camp de Tarragona en dues setmanes

A finals del mes passat ja es va produir un altre ofegament d'un nen petit a les comarques de Tarragona. Va tenir lloc el passat 24 de juliol al Vendrell, també en una piscina, en aquest cas la municipal. Un nen de 5 anys va quedar inconscient en ofegar-se mentre es banyava a la piscina, ubicada al carrer de Sant Vicenç.

En aquesta ocasió l'actuació dels socorristes també va ser clau, ja que gràcies a ells i al personal mèdic del Sistema d'Emergències Mèdiques, van aconseguir que el petit es recuperés d'una aturada cardíaca. El menor, finalment va ser evacuat en helicòpter a l'Hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat, on va ingressar en estat greu. 

Tan sols el dia anterior de l'ofegament al Vendrell, a un municipi veí s'havia produït una situació semblant. Un nen de 2 anys es va ofegar a la piscina de casa seva a Segur de Calafell i va haver de ser ingressar a l'UCI de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, i ja va rebre l'alta dies després.