Nicole Olaechea la noia de 21 anys assassinada a l'Hospitalet

Nicole va celebrar el seu aniversari amb la seva exparella abans que aquest, presumptament, l'assassinés

El presumpte autor dels fets tenia una ordre d'allunyament contra la jove

Rita Nicola Olaechea Flores és el nom complert de la noia de 21 anys que malauradament va ser assassinada per una pallissa divendres a l'Hospitalet de Llobregat. Segons informa 'El Español' Nicola va celebrar el seu aniversari el mateix dia dels fets amb la seva exparella Jimmy Alexander Delgado Roman, presumpte autor dels fets i qui tenia una ordre d'allunyament contra la jove.

Originaria del Perú va arribar a Barcelona, amb qui llavors era la seva parella, amb l'esperança de buscar una vida millor per al fill que ella i Jimmy compartien, i qui ha quedat orfe amb tan sols un any i mig.

La parella es va conèixer a Ica, una ciutat que es troba al sud del Perú, d'on ella és originaria, i poc després van començar a sortir. El noi era propens a posar-se en problemes, conegut també com 'El Burro' pertany a una família coneguda amb aquest nom, un clan que acumula nombrosos antecedents penals i que es troba al Perú, Espanya i Mèxic.

Els problemes ja van començar al seu país natal, quan Nicole va denunciar-lo per violació. La noia va relatar, en el moment de la denúncia, que Jimmy, qui en aquell moment era la seva parella, la va retenir diversos dies i la va violar. Els fets van passar quan ella encara era menor d'edat en un domicili de la ciutat d'Ica, lloc on residien. Tot i que la víctima va denunciar els fets, el cas encara es trobava pendent de judici.

No obstant això, i com passa en molts casos de persones que pateixen violència masclista,  el noi va convèncer de nou a Nicole perquè aquesta tornés a confiar en ell, prometent-li que havia canviat. La parella es va tornar a ajuntar i  pocs mesos després la va deixar embarassada, després d'això van dirigir-se a Europa buscant un futur millor.

Les agressions van tornar

Tot i que inicialment semblava que la cosa rutllava, els problemes no van tardar a tornar.  El noi va tornar a les agressions, pegava i cridava a la noia  quan s'emborratxava, fet que passava diàriament, i sempre segons informa 'el Español', l'entorn de la víctima assegura que el fill tenia por. Nicole ho va denunciar, es van separar i el jutge va concedir-li una ordre d'allunyament.  Juntament amb el seu fill, la jove va aconseguir semparar-se de 'El Burro', el noi que l'havia maltractat des que era menor, anant a viure a una casa d'acollida que, segons informa el mitjà, es trobava «a prop de la platja».

Nicole Olaechea amb el seu fill a la platja
Nicole Olaechea amb el seu fill a la platja | Facebook

 

El dia dels fets la víctima va quedar amb l'agressor

Uns dies abans dels fets, Nicola va explicar a les xarxes socials que havia mantingut una conversa de dues hores amb qui, en aquell moment, tenia una ordre d'allunyament.  Després de la conversa, la noia va tornar a quedar convençuda que el seu maltractador havia canviat, per això, el primer d'agost, dia en el qual la jove feia 21 anys, va acceptar la invitació d'aquest d'anar a sopar per celebrar el seu aniversari.

Així doncs, el dia 1 d'agost, ells i el seu fill van anar a sopar a un restaurant peruà i a festejar al pis d'uns amics. Hores abans dels fatídics fets, la noia va penjar una fotografia fent-li un petó a l'agressor.  Tot i que el cas segueix en secret de sumari, malauradament en aquell domicili, i amb el seu fill a l'interior, va ser on hores després la víctima va rebre la pallissa mortal que la va dur a l'hospital i per la qual va perdre la vida.

Algunes fonts de l'entorn de la víctima, que es troben al Perú, asseguren que alguns familiars del Jimmy, els quals sí que estan a Espanya, els van mentir dient que Nicole havia mort per intoxicació etílica un dia abans que la noia fos ingressada a l'hospital per politraumatismes.

Ara mateix, el que més preocupa a la família de la víctima és qui cuidarà del menor, que de moment es troba amb familiars del presumpte assassí.  Els familiars es troben desesperats, ja que creuen que «no podem consentir que el nen es quedi amb la família de l'home que ha assassinat a la seva mare», i tot i que la seva intenció és portar-lo al Perú, lamenten «no tenim diners ni sabem com fer-ho».

Nicole Olaechea és la cinquena víctima catalana de violència masclista d'aquest any 2019. Cal recordar que el telèfon d'atenció a les víctimes de violència masclista és el número 016, o el  900 900 120, els quals són gratuïts i confidencials i funcionen cada dia de l'any, durant les 24 hores del dia. 

També et pot interessar...