Els Mossos van detenir ahir l'exparella de Nicole com a presumpte autor del cirm

Nicole, la jove de 21 anys assassinada a l'Hospitalet de Llobregat

La víctima va ingressar en estat crític el passat divendres a l'hospital de Bellvitge

Rita Nicole, la jove peruana de 21 anys, mare d'un nen d'1 any i mig i veïna de l'Hospitalet de Llobregat, és la cinquena víctima catalana de violència masclista d'aquest 2019, segons recull 'El Periódico'. La jove va ser evacuada aquest passat divendres en estat crític a l'hospital de Bellvitge, on va morir després d'unes hores.

Els Mossos d'Esquadra detenien ahir a la seva exparella, Jimmy Alexander, també peruà i de 22 anys, acusat d'assassinat.  Jimmy jugava al futbol, en lligues llatinoamericanes que es jugaven als camps de Can Vidalet, Pubilla Cases i Can Bruxeres. Ell guanyava 50 euros per partit que la parella utilitzava per subsistir, juntament amb alguna ajuda social.

Vivien en una habitació llogada en un pis ocupat

Nicole i Jimmy es van conèixer ara fa tres anys en un viatge al Perú que ell va fer. Ella es va quedar embarassada i va venir a Barcelona per donar a llum al seu fill. Nicole no tenia papers però havia començat els tràmits legals per obtenir-los després del naixement de la criatura. La parella i el petit  vivien en una de les habitacions d'un pis ocupat,  on es van instal·lar el 24 de juny del 2018, que llogaven a un company peruà, segons relata el mitjà citat anteriorment.

Fa un mes la parella, que tenia freqüents discussions, va tenir una de forta que va fer que els seus veïns sortissin del llit per comprovar què passava. Poc després, Jimmy tenia una ordre d'allunyament per maltractaments  i no podia acostar-se a Nicole tot i que es veien amb freqüència.

El dimecres Nicola va fer una festa per celebrar el seu aniversari, el divendres complia 21 anys. L'endemà, Nicole, Jimmy i el petit van passar el dia junts fins que el divendres 2 d'agost, a la nit,  l'exparella de la víctima va demanar a la companya del pis, on actualment residia Nicole, que avises al 112 perquè aquesta es trobava malament, segons recull 'La Vanguardia'.

Una greu pallissa

La jove moria cinc hores després d'haver ingressat a l'hospital Bellvitge en estat greu. Va ser l'autòpsia la que va determinar que Nicole havia mort a causa d'una pallissa que l'havia deixat literalment trencada per dins, tenia diversos òrgans destrossats pels cops, informa el mitjà citat anteriorment. Fonts policials expliquen que va ser  l'hospital qui, quan va veure l'estat en què es trobava Nicole, va denunciar els fets i el jutjat d'instrucció va donar l'ordre als Mossos perquè comencessin la investigació.

La jove mare estava sola a Espanya. Les lligues llatinoamericanes van recollir aquest cap de setmana 3.000 euros per poder celebrar una cerimònia i donar-li sepultura. Ara el jutge ha de decidir qui tindrà la custòdia del petit  d'1 any i mig. Els pares de Jimmy viuen a Barcelona però els de Nicole estan al Perú.

També et pot interessar...