Imatge d'un Rodalies.

Greus retards de més d'una hora a Rodalies per una avaria al sistema

La incidència es troba a Montcada Bifurcació i els retards han arribat a ser de més d'una hora

Diverses línies de Rodalies s'han vist afectades després d'una avaria al sistema de senyalització a Montcada Bifurcació. Segons ha informat Renfe, a causa d'aquesta incidència s'ha obligat els trens a circular en una via única fins a l'estació de Sant Andreu Arenal. La incidència ha provocat retards de trenta minuts, en un primer moment, però que han arribat a ser de més d'una hora d'endarreriment.

Diversos tècnics ja estan treballant per solucionar-ho

Les línies afectades són l'R3, R4 i R7 de Rodalies. Diversos tècnics d'Adif s'han desplaçat al lloc dels fets per avaluar i procedir a la reparació d'aquesta avaria. Tal com ha publicat al seu perfil de Twitter oficial Rodalies, les afectacions mitjanes són d'entre mitja hora i quaranta minuts per una incidència a les instal·lacions de Montcada Bifurcació.

En paral·lel, Renfe està informant a través de tots els seus canals d'informació i atenció al client de qualsevol novetat sobre l'incident. S'espera que en les pròximes hores es pugui arreglar l'avaria i que tots els trens circulin amb normalitat. Així mateix, les línies afectades són l'R3, R4 i R7.

Afectacions després de la darrera convocatòria de serveis mínims

Els contratemps i aglomeracions no són un cas aïllat. El passat divendres, onze de novembre, la xarxa ferroviària catalana i, especialment, la de la capital catalana, van patir afectacions a partir de la jornada de vaga dels maquinistes de Renfe. Concretament, es va tractar de la darrera convocatòria de serveis mínims de l'any després d'una primera jornada de mobilitzacions del passat dilluns.

Tot i no registrar afectacions en curta i mitja distància, la reducció de trens en hora punta, de 6 a 9:30 i de 17 a 20:30, va generar grans aglomeracions als interiors dels vagons. Els més perjudicats, però van ser els trens de llarga distància i d'Alta Velocitat.

Aquests sí que es van veure obligats a cancel·lar alguns serveis i trajectes a primera hora del matí. La majoria de passatgers afectats van poder ser reubicats en altres trens.

La jornada d'aturada buscava millores salarials i de personal. Concretament, l'increment salarial d'un 3,5% a partir del pròxim 2023, la reducció de jornada laboral a 35 hores setmanals i la correcció de falta de personal. Així i tot no va ser suficient per al sindicat Confederació General del Treball (CGT) que va mantenir la vaga el divendres.