El groc s'imposa als cotxes dels Mossos

Les proves tècniques avalen la nova imatge dels vehicles de la Divisió de Trànsit de la policia catalana | Seguretat Ciutadana no canviarà els cotxes i les unitats especials aniran cap al blau fosc

El nou cotxe de Trànsit amb el color groc, a l'entrada del Security Forum de Barcelona.
El nou cotxe de Trànsit amb el color groc, a l'entrada del Security Forum de Barcelona. | Guillem RS

Les proves que el cos de Mossos d'Esquadra està fent des de 2016 amb la nova imatge dels vehicles de la Divisió de Trànsit està arribant al seu final i sembla que els resultats són positius i aviat ja es veuran de manera generalitzada al carrer. La policia catalana va logotipar dos vehicles, una furgoneta i un cotxe, amb els nous colors, molt més visibles i amb el groc com a predominant. El nou model, molt més cridaner, està pensat que guanyar en seguretat, tal com ja va avançar CatalunyaDiari.cat a l'inici d'aquestes proves.

El groc, el color dominant dels nous cotxes dels Mossos

La furgoneta d'atestats va ser destinada a la unitat de Trànsit de la Seu d'Urgell a final de 2016 i el vehicle s'ha destinat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que s'ha deixat veure ja en servei i també en mostres del sector de la seguretat. El vehicle va ser al Sicur de Madrid i també aquesta setmana al Security Forum de Barcelona. Amb les proves enllestides, el canvi dels cotxes cap al color groc fluorescent serà gradual i s'està estudiant com fer-ho.

Imatge de la nova furgoneta de Mossos (2016), a la Seu d'Urgell.
Imatge de la nova furgoneta de Mossos (2016), a la Seu d'Urgell. | Cedida

 

La nova imatge, amb el color groc com a predominant, donarà més visibilitat als vehicles, aportant més seguretat a la carretera. Aquest canvi va en la línia d'altres cossos d'emergències d'Europa que també han adoptat el color groc pels seus vehicles, sobretot, en les seves unitats de trànsit. Les patrulles de Trànsit de la Guàrdia Civil també estan fent proves per canviar cap al groc fluorescent els seus vehicles, furgonetes i també les motos.

Imatge d'un prototip dels cotxes patrulla de la Guàrdia Civil de Trànsit, també amb colors grocs.
Imatge d'un prototip dels cotxes patrulla de la Guàrdia Civil de Trànsit, també amb colors grocs. | Cedida

 

Un color per cada família del cos

Colors diferenciats per les tres «famílies» del cos de Mossos d'Esquadra. El groc fluorescent només serà el color que domini als vehicles de la Divisió de Trànsit —furgonetes, motocicletes i cotxes— però no es preveu, ara per ara, canvis als vehicles de Seguretat Ciutadana, els cotxes que patrullen cada dia els carrers dels pobles i ciutats de Catalunya.

La furgoneta de la Unitat d'Intervenció de Montanya dels Mossos d'Esquadra.
La furgoneta de la Unitat d'Intervenció de Montanya dels Mossos d'Esquadra. | Cedida

 

Sí que s'han anat fent variacions, els darrers anys, en els vehicles de les unitats especialitzades. Han anat abandonant el color blanc, blau i vermell de les unitats de Seguretat Ciutadana i han anat canviant cap als colors blaus foscos. Les unitats de muntanya, per exemple, ja han anat canviant els vehicles cap aquest color, com també les noves furgonetes de l'ARRO, que des de fa un parell d'anys també han adoptat el blau fosc com a color dels seus vehicles.

El color blau, a la nova furgoneta de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra.
El color blau, a la nova furgoneta de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra. | Laia Solanellas

 

Esperant la nova uniformitat

El canvi d'uniforme del cos, que també va avançar CatalunyaDiari.cat, també està en la seva fase final. S'estan fent les proves a les unitats que s'encarreguen d'aquests canvis i caldrà esperar que es faci la licitació de tot el material, un procés que ara per ara està a l'aire a l'espera del nou Govern de la Generalitat de Catalunya i si entra dintre de les seves prioritats, tenint en compte l'important cost que té tot el canvi d'uniformitat.

El nou uniforme que portaran les unitats de seguretat ciutadana deixa enrere la camisa blava i els pantalons de pinça i es canviarà per uns pantalons més tàctics i una camisa de color blau fosc. També es canviarà la gorra, que deixarà ser la tradicional de plat per anar a un model entremig, entre l'antiga de plat i la de beisbol amb visera.

Imatge de la nova uniformitat dels Mossos d'Esquadra, en fase de proves.
Imatge de la nova uniformitat dels Mossos d'Esquadra, en fase de proves. | Cedida

 

Imatge de la nova gorra de la uniformitat de Mossos, entre la gorra de plat i gorra de beisbol.
Imatge de la nova gorra de la uniformitat de Mossos, entre la gorra de plat i gorra de beisbol. | Cedida

Comentaris

envia el comentari