Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cordó policial dels Mossos d'Esquadra i tres agents de fons

El grup criminal que arrasava els clubs esportius de Catalunya

Els Mossos han detingut tres persones d'entre 28 i 43 anys i nacionalitat romanesa

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 4 de novembre tres persones per cometre delictes de robatoris amb força en centres esportius de pàdel, tenis i golf arreu de Catalunya.

Els acusats, d'entre 28 i 43 anys i de nacionalitat romanesa, van passar a disposició judicial el dissabte 6 de novembre davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona, on es va decretar la seva llibertat amb càrrecs i l'obligació de presentar-se cada quinze dies davant del jutjat.

Una investigació activa des de fa mesos

El procés de cerca dels detinguts va iniciar-se fa uns mesos gràcies a la coordinació dels diferents grups especialitzats en robatoris amb força, ja que aquests van trobar semblances entre fets que es repetien constantment a la seva demarcació.

Els delictes es cometien en centres ubicats en zones allunyades dels nuclis urbans, on els acusats agafaven els diners que trobaven, la recaptació de les màquines de venda automàtica i els productes d'exposició d'elevat valor.

Els agents van arribar a la conclusió que els lladres s'amagaven en zones boscoses molt properes al seu objectiu, on esperaven que es fes de nit per aproximar-s'hi camp a través. Quan cometien els delictes, esperaven al bosc o dins del vehicle a què sortís el sol per aprofitar l'aglomeració del trànsit i evitar qualsevol control policial.

Un grup delictiu que es movia arreu de Catalunya

Els Mossos van aconseguir reunir proves per atribuir els fets delictius als arrestats, és per això que la matinada del 4 de novembre els agents van muntar un operatiu per detenir-los. En aquesta ocasió, els acusats es dirigien a un club de pàdel d'Alella i, com establia el seu patró, s'amagaven a la zona boscosa més propera per passar desapercebuts.

El dispositiu d'investigació es va mantenir actiu fins que els lladres van tornar al seu domicili, quan el cos policial els va enxampar 'in fraganti'. Mitjançant una autorització judicial, els Mossos van trobar objectes i peces de roba valorades en 4.000 euros, així com 8.000 euros en efectiu.

Les tres persones acusades de ser els presumptes autors de nou robatoris amb força en establiments esportius formaven un grup que delinquia a les comarques del Baix Llobregat, Maresme, Baix Empordà, Osona i Baix Camp, entre altres regions.

No obstant això, els agents encara no descarten que els arrestats puguin estar implicats en més fets delictius.