Un agent dels Mossos d'Esquadra, 2020.

Un grup de joves pateix una agressió homòfoba i masclista a Sant Boi de Llobregat

Les associacions reclamen polítiques «que tinguin impacte» per evitar situacions similars en el futur

L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha alertat aquest diumenge d'una agressió  homòfoba i masclista ocorreguda la matinada del dissabte prop de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sant Boi de Llobregat, a la comarca del Baix Llobregat

En declaracions als mitjans, el president de l'OCH, Eugeni Rodríguez, ha informat que un grup de joves, format per nois i noies, van ser «increpats» amb insults homòfobs i masclistes per un grup d'adolescents abans de fugir.

  

Les víctimes presentaran una denúncia la setmana vinent

Les víctimes «han seguit el protocol establert» per l'OCH, ja han estat visitades pel psicòleg que ofereix l'entitat, i la setmana que ve aniran a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a presentar la denúncia.

Rodríguez ha criticat que, «una vegada més, s'ha repetit el mateix patró terrible», i ha lamentat que els casos de LGBTIfòbia segueixin en augment, mantenint la tendència d'abans del confinament pel  coronavirus. «Fan falta polítiques fermes, que tinguin impacte», i ha reclamat a les administracions públiques que posin en marxa campanyes de divulgació entre els joves.

L'Ajuntament de Sant Boi ha lamentat els fets

Fonts dels Mossos han explicat que els agents van acudir al  lloc  dels fets i que en aquell moment no van ser alertats de què es tractés d'una agressió homòfoba i masclista, però que han estat  informats d'això al llarg del cap de setmana. A l'espera que les víctimes presentin la corresponent denúncia, la policia catalana ha presentat les diligències informatives davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia.

En un tuit, l'Ajuntament de Sant Boi ha condemnat l'agressió: «Tolerància zero a les violències masclistes i a les LGTBIfòbies». «Tot el nostre suport i tots els esforços centrats en l'atenció a la víctima i les seves necessitats. Intolerància i violència, ni en Sant Boi ni en cap lloc», ha conclòs el consistori.