La por a grups violents armats organitzats per internet obliga a suspendre algunes discomòbils a València

Segons el comunicat oficial, aquestes situacions «suposen un alt risc per la seguretat dels assistents»
Discomòbil Festes Albal 2019
Una de les discomòbils de les Festes Patronals d'un municipi de l'Horta | Cedida

L'Ajuntament de la localitat de Quart de Poblet, en la comarca de l'Horta (València) s'ha vist obligat a cancel·lar les macrodiscomòbils previstes en el programa de festes de la localitat després de detectar, durant la matinada d'este dissabte, a grups violents i amb armes blanques que s'havien organitzat a través de les xarxes socials.

 

D'eixa manera ho ha decidit el consistori del municipi després de reunir-se amb els representants de la Policia Local i la Policia Nacional per a analitzar els fets viscuts durant la nit i matinada d'este dissabte, ha explicat en un comunicat.

 

A pesar d'haver reforçat la seguretat amb set patrulles de Policia Nacional i Local, l'Ajuntament ha informat que durant la nit es va detectar la presència de grups violents que acudeixen –aprofitant les multituds– «amb la clara intenció de causar destrosses i provocar altercats». El consistori ha puntualitzat que, segons fonts policials, després d'identificar a eixos individus es va comprovar que cap dels altercats el van protagonitzar jóvens del municipi.

 

Segons pareix, es tracta de «successos organitzats a través de les xarxes socials que s'han repetit durant l'estiu en diferents municipis de l'Horta i que creen una situació de perill considerable». A més, també han vist amb preocupació la introducció d'alcohol en una zona restringida i es van detectar casos de tràfic de drogues, comes etílics, grups amb armes blanques i actituds hostils, baralles avortades per la policia, robatoris de mòbils, actes vandàlics i altres situacions que «suposen un alt risc per a la seguretat» dels assistents.

 

Per tot això, l'Ajuntament de Quart de Poblet ha decidit cancel·lar les macrodiscomòbils de les festes, «una de les activitats seleccionades pels jóvens de Quart de Poblet que, en edicions anteriors, ha discorregut sense haver de lamentar cap incident». El consistori ha lamentat aquesta «trista decisió» i ha assegurat que es pren per a «protegir als mateixos jóvens».

 

També pots llegir...Comentaris

envia el comentari