Fotomuntatge d'Esther López i un guàrdia civil

La Guàrdia Civil ja sap què va passar amb el cos d'Esther López durant els 24 dies

Esther López va poder estar tot aquest temps a la cuneta sense que ningú detectés la seva presència

La investigació per l'estranya mort d'Esther López continua donant noves dades. I és que actualment, la Guàrdia Civil treballa en una hipòtesi nova, ja que sospiten que la noia va poder morir atropellada i romandre 24 dies al mateix lloc on va ser localitzada.

La nit del 12 de gener va ser quan se li va perdre la pista, i no va ser fins al 5 de febrer quan un senderista va trobar el seu cos sense vida. Concretament estava en una cuneta, a la carretera N-122 que dona accés al municipi de Traspinedo, a Valladolid.

La mort d'Esther López continua investigant-se

L'informe preliminar va confirmar que el cos d'Esther presentava cops al braç i al maluc, així que eren lesions compatibles amb les d'un atropellament. Segons les primeres anàlisis, van poder ser provocades per un vehicle tot terreny.

Per als forenses, els danys patits per la noia no eren tan greus com per causar la seva mort. Llavors, la hipòtesi que fos atropellada per un cotxe segueix sense ser completament sòlida, a més d'un altre motiu. I és que en el presumpte lloc on va tenir lloc l'accident no hi va haver rastres de frenada ni de l'automòbil implicat.

Per això, els esforços dels agents se centren ara a buscar un tot terreny blau, però la feina resulta més complexa del que sembla. Tant al municipi com a altres punts del voltant hi ha un gran nombre de vehicles que coincideixen amb aquestes característiques.

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets.
Agents de l'Institut Armat a la zona on va ser trobada Esther López | Europa Press

A més a més, després de fer un repàs per alguns tallers de la zona, tampoc han aconseguit avenços, ja que no tenien constància que cap tot terreny blau fos arreglat.

Davant d'això, cada vegada comença a cobrar més força la possibilitat que el cos d'Esther López es quedés al lloc on va ser trobat 24 dies després des de la seva desaparició.

És més, la feina dels forenses encara no demostra detalls clars que fos traslladada, com es va estudiar en un moment. Sí, perquè entre els veïns sorprenia que després de fer batudes per aquesta zona mai se'n detectés la presència.

Està punt de complir-se un mes des que fos localitzada sense vida i encara es desconeix què li va poder passar aquella nit. Tampoc se sap amb exactitud el que va passar durant les tres setmanes següents. Per tant, hi ha moltes incògnites i poques certeses respecte a aquest cas.

La investigació marxa més lenta del qual esperaven, i pel camí s'han trobat unes quantes traves. Així com confiaven que les càmeres de trànsit o el telèfon mòbil de la noia els ajudés en l'esclariment del cas, finalment no ha estat així.

Hi va haver un altre detall que no va passar desapercebut per als agents, i va ser la postura que presentava quan la van trobar a la cuneta. Apareixia amb els braços i les cames enganxades al cos, una posició que no és habitual quan es pateix un atropellament. Per això fa indicar que va poder ser traslladada o desplaçada per algú.

Esther López somrient
Esther López va poder estar 24 dies al mateix lloc | Arxiu

Esther López va poder perdre la vida pel fred

Les anàlisis forenses van determinar que les lesions patides per Esther López no eren prou fortes per perdre la vida. Per aquest motiu s'ha barallat l'opció que morís congelada el dia que va desaparèixer després de no poder-se moure. I és que en aquella jornada els termòmetres van arribar a assolir els vuit graus sota zero.

Veïns de Traspinedo (Valladolid) davant de l'ajuntament.
Els veïns de Traspinedo s'acomiaden d'Esther López | Europa Press

Per part seva, l'advocada de l'únic detingut, i que ara es troba en llibertat per la mort de la jove, reclama que s'aixequin les mesures contra el seu defensat. Ho fa després que la investigació s'orienti cap a un possible atropellament. Sobretot després que la casa i el cotxe d''El manitas' fossin registrats per conèixer la seva possible vinculació amb el succés.

Així doncs, està previst que faci aquesta sol·licitud durant els propers dies, ja que els continus canvis en les línies de recerca pràcticament descarten al seu client.

Davant d'això, Esther López va poder ser atropellada i abandonada en una cuneta, gairebé un quilòmetre d'on se li havia perdut la pista. La noia va patir ferides de gravetat a conseqüència del cop, però la causa de la mort van poder ser les baixes temperatures.