Palau de Marivent

Un registre als veïns de la família reial permet desmantellar una banda de narcotràfic a Mallorca

Els agents han localitzat un laboratori de droga a Lloseta i han intervingut més de 16.000 euros

Una operació dedicada al tràfic de drogues ha acabat amb la detenció de 12 persones i la desarticulació d'una de les bandes més importants de narcotràfic a Mallorca. La Guàrdia Civil, aquest dimecres, va dur a terme diversos registres a Mallorca, Barcelona i Madrid dins l'operació Crótalo contra el narcotràfic. Un dels registres s'ha fet en un apartament proper al Palau de Marivent, la residència estival de la família reial.

L'operatiu s'ha dut a terme després d'intervenir una tramesa de 80kg de cocaïna a Colòmbia

La troballa de 80 quilograms de droga, que havia de ser enviada de Colòmbia a l'illa, ha desembocat en l'operatiu en què una desena de persones han estat detingudes. A dos quarts de set del matí ha començat l'entrada i el registre als apartaments del carrer Joan de Saridakis, a cinc minuts de la residència estival de la família reial, que han estat claus per desmantellar la banda de narcotràfic.

MAPS
Un dels registres s'ha fet als veïns del Palau de Marivent | Google Maps

S'han produït registres a altres punts de l'illa, concretament a Marratxí, Cala Esquerdada i Lloseta, on s'ha trobat un laboratori subterrani de cocaïna. També hi ha hagut registres a Majadahonda (Madrid), a Vic i a Cornellà de Llobregat (Barcelona).

Tres quilos i mig de cocaïna han estat localitzats al laboratori de Lloseta

Al laboratori de Lloseta s'hi han trobat tres quilos i mig de cocaïna pura, que barrejada amb altres substàncies, podria arribar als vint quilograms per vendre. Utilitzaven una Thermomix per cuinar la droga i tallar-la amb acetona i àcid clorhídric que els permetia «obtenir uns guanys estratosfèrics», segons un investigador de la Guàrdia Civil. Segons els agents, la venda d'un quilogram d'aquesta substància pot generar uns ingressos d'entre 32.000 i 38.000 euros.

En l'operació Crótalo hi participen 140 agents, que ja han fet vuit registres i han acabat amb quinze persones detingudes, de les quals nou a Mallorca, tres a Barcelona i tres a Colòmbia. Després d'un any d'investigació, la Guàrdia Civil i efectius de l'Equip de Crim Organitzat (ECO) han desmantellat el grup més important dins el narcotràfic de l'illa i que, a més, era la que controlava el preu de la substància.

La cocaïna incautada per la guàrdia Civil
Tres quilos i mig de cocaïna han estat localitzats al laboratori de Lloseta | Europa Press

Els agents han intervingut 16.200  euros, 560 dòlars, 200 lliures esterlines, tres vehicles i el cap tractor d'un camió que feien servir per distribuir la droga. Dins de l'operació Crótalo ja havien decomissat 80 quilograms de cocaïna al port de Buenaventura (Colòmbia), que van permetre avançar amb l'operatiu, i un quilogram al Port d'Alcúdia.

També et pot interessar...