Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge d'un equip de rescat de la Guàrdia Civil i Anne, l'alpinista desapareguda en 2021

La Guàrdia Civil rescata el cos sense vida d'Anne, l'alpinista desapareguda el 2021

L'octubre de l'any passat se li havia perdut la pista a Anne

Anne, l'alpinista francesa desapareguda el 24 d'octubre de l'any passat, va ser trobada sense vida fa uns dies al Cim Balaitus. Un home va ser l'encarregat d'avisar la Gendarmeria de la troballa d'una peça de roba. Al final, es tractaria d'una pista que els conduiria fins al cos d'aquesta dona.

Va ser localitzada a la cara nord d'aquesta muntanya, on el vessant espanyol se situa a Sallent de Gállego. Això va succeir el 14 d'agost passat. A partir d'aquí, els agents gals es van posar a treballar amb la col·laboració de les autoritats espanyoles.

Quan es va confrontar la roba amb la descripció facilitada pels familiars d'Anne, es va posar en marxa un dispositiu de cerca. Hi van prendre part els membres de l'equip de muntanya de la Gendarmeria, així com la Guàrdia Civil. Tots els esforços es van centrar a la zona inferior de la Gran Diagonal, cap a la glacera de les Frondiellas

Trobada en un lloc de difícil accés

Després de diverses hores de rastreig, un component del Greim de Panticosa va observar a la llunyania un bony de color blau. Amb un gendarme va baixar fins aquell punt, que era un espai poc transitat per les persones. De fet, comptava amb un accés molt complicat.

Allà es trobava el cos sense vida de l'alpinista francesa de 50 anys i natural de Bordèras (Nova Aquitània). Al seu costat, també es van trobar la seva motxilla i una sèrie de pertinences personals.

Imatge d'Anne, l'alpinista desapareguda l'octubre de 2021
Anne, l'alpinista que va ser trobada sense vida | Catalunya Diari

Després de disposar de l'autorització del jutjat de guàrdia de Jaca van aixecar el cadàver. Amb el suport de la policia francesa, el personal del Greim va traslladar el cos fins a una zona més accessible. Des d'allà, seria portat a la caserna de Panticosa.

A continuació, el cos d'Anne Cécile Hondeville es va derivar al dipòsit per fer l'autòpsia. Pendents d'obtenir els resultats de les proves d'ADN, tot fa indicar que es tractaria de la dona gala desapareguda l'octubre del 2021. Així ho comunica l'Institut Armat en un comunicat de premsa.

Va fer la ruta malgrat el mal temps

Els fets van passar fa deu mesos quan Anne tenia previst fer una ruta sortint de França cap a la zona del massís del Balaitus a Espanya. Però, ràpidament, la seva família li perd la pista i en deixa de tenir notícies.

Després de denunciar-se'n la desaparició, la Gendarmeria Nacional Francesa es posava amb l'operatiu de rastreig i, per això, sol·licitava ajuda a Espanya. En concret, els membres del Greim de Panticosa i l'helicòpter de la Unitat Aèria d'Osca.

Imatge d'un equip de rescat de la Guàrdia Civil de Muntanya
La Guàrdia Civil va treballar en la recerca | Cedida

Al seu moment, les tasques de cerca van haver de ser suspeses per les complicades condicions del temps. I és que la neu que hi havia a la zona dificultava molt les feines. Tot i això, van intentar fer tot el possible per continuar amb els treballs.

Quan la meteorologia ho va permetre i la neu va desaparèixer es van centrar, sobretot, a la zona de la Gran Diagonal del Balaitus. El mes de juliol passat es va rebre, a Espanya, una nova petició d'ajuda per part de les autoritats franceses.

Un guia gal que pujava el vessant de Palas va observar un objecte que va pensar que es podria tractar d'Anne. De fet, era un cordatge de muntanya.

Aquest cas recorda força el que va passar fa gairebé dos anys al pic Salvaguardia de Benasc. Allà, se li va perdre la pista a una altra alpinista britànica el novembre del 2020. Finalment, el seu cos no va aparèixer fins al juliol del 2021 quan un corredor es va trobar amb un os que corresponia a aquesta dona de 37 anys. Al cap d'uns dies, la seva parella trobaria la resta del cadàver i els estris.