La Guàrdia Civil salva 11 menors i 3 monitors de Barcelona perduts a Cantàbria

Era un grup de Scouts que portaven dies fent una ruta cap a San Toribio de Liébana

La Guardia Civil rescata a 11 menores y 3 monitores perdidos en Cantabria
La Guàrdia Civil salva 11 menors i 3 monitors perduts a Cantàbria | 112 Cantabria

Onze menors i tres monitors d'un grup de Scouts de Barcelona van haver de ser salvats durant la tarda d'aquest dissabte, 24 de març, mentre realitzaven una ruta per Cantàbria.

Cap a les 20.30 hores d'ahir, la Guàrdia Civil, juntament amb el Servei d'Emergències 112 i personal del Servei de muntanyes del Govern de Cantàbria, van salvar el grup mentre feien la ruta entre Bárcena de Pie de Conche i Bárcena Major.

Onze menors i tres monitors atrapats per la ventada

Les complicades condicions meteorològiques —boira, neu i una forta ventada provocada per la borrasca Hugo— van fer que el grup no pogués avançar en el seu camí cap a San Toribio de Liébana després de diversos dies de ruta, segons fonts de la Guàrdia Civil.

Després d'arribar fins al grup a peu, agents de la Guàrdia Civil i del Servei de Montes van evacuar als menors i els seus monitors, que presentaven un bon estat excepte quatre d'ells, amb lleus símptomes d'hipotèrmia.

Va ser al voltant de les 18.30 hores quan el 112 va avisar la Guàrdia Civil, que va enviar cinc patrulles de cos amb diversos components de  Montes i rescatadors del 112 per començar la recerca.

Cuatro de los rescatados por la Guardia Civil en Cantabria sufrían leves síntomas de hipotermia
Quatre dels rescatats per la Guàrdia Civil a Cantàbria patien lleus símptomes d'hipotèrmia | 112 Cantabria

 

La Guàrdia Civil recorre 1,5 km a peu sota condicions climatològiques extremes

Els serveis d'emergències comptaven amb les coordenades del grup gràcies a la localització via telèfon mòbil. Aviat van arribar a un punt en què no van poder continuar amb els vehicles i van haver de caminar uns 1,5 quilòmetres en condicions climàtiques extremes fins arribar a l'ermita del Moral, on el grup s'havia refugiat mitjançant tendes de campanya per superar el temporal.

Un cop localitzats, els onze menors i els seus tres monitors van ser traslladats al centre de salut de la localitat pròxima de Cabezón de la Sal en els vehicles de la Guàrdia Civil i del Servei de Muntanyes.


Comentaris

envia el comentari