La teoria de la Guàrdia Civil sobre Tomás i les nenes que la mare no vol ni escoltar

Els investigadors creuen que Tomás portava un cinturó de ploms que va desaparèixer del vaixell

La Guàrdia Civil està immersa en una nova fase de la recerca d'Anna i Olivia, les dues nenes desaparegudes a Tenerife al costat del seu pare, qui se les va emportar sense retornar a la seva mare i dels quals fa un mes que no es té ni rastre. L'última hipòtesi de la benemèrita és que les nenes podrien estar al fons de la mar, raó per la qual han demanat autorització judicial per rastrejar el fons marí gràcies a l'ajuda d'un sonar i un robot subaquàtic cedits per l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO).

I és que els investigadors veuen reforçada aquesta teoria perquè creuen que, a la seva desaparició, Tomás portaria posat un cinturó de ploms de busseig que hauria d'estar en la seva llanxa, però que no hi era quan va ser trobada a la deriva.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Segons creuen, el pare de les nenes hauria usat una àncora, que tampoc apareix, per llastrar les bosses que va carregar a la seva llanxa cap a les 21:30 hores, abans de la seva primera sortida al mar, ja que quan va tornar a port a les 23:30 hores ja no les tenia, segons van acreditar els agents de policia que van registrar el seu vaixell quan el van enxampar saltant-se el toc de queda, pensant que potser estava carregant droga.

Després d'aquest episodi, la segona vegada que Tomás va tornar al mar amb la seva llanxa, hauria usat el cinturó de ploms de busseig per llastrar-se ell, fet que explicaria que es trobés la llanxa a la deriva sense ningú a dins. Per tant, ara, els investigadors volen rastrejar el fons marí de la zona on es va trobar aquesta llanxa, que oscil·la entre els 400 i els 1.500 metres de profunditat, perquè creuen que els cossos de Tomás i les nenes podrien seguir allà.

Segons els informes que la Guàrdia Civil va presentar davant del jutge per obtenir autorització per a la recerca submarina, la investigació amb el sonar començarà davant el port de Güímar, on va aparèixer l'embarcació de Tomás, vorejant l'illa de Tenerife cap al sud i després cap al nord-est. D'altra banda, els experts descriuen aquesta àrea com una zona complicada perquè hi ha molts barrancs que podrien alterar el ressò del sonar, a més dels corrents que van cap al sud i que podrien haver arrossegat els cossos de les nenes i de Tomás, en el cas que estiguessin allà baix.

A més, hi ha zones on el fons del mar és més sorrenc, cosa que complica la funció de l'aparell si ha arribat a cobrir objectes que, en una zona rocosa, sí que serien detectats per la tecnologia. Així, el robot que utilitzarà la Guàrdia Civil té braços articulats i una càmera que permetrà fer fotos del fons marí si el sonar detecta algun ressò positiu i, a partir d'aquí, recollir els possibles objectes que trobés.

La mare no creu aquesta hipòtesi

La mare de les petites, Beatriz Zimmerman, segueix sense creure aquesta hipòtesi de la policia perquè les accions de Tomás durant el dia en què va desaparèixer li fan creure que simplement estava fugint amb les petites d'1 i 6 anys. El dia de la seva desaparició, Tomás es va acomiadar dels seus familiars i amics i els va deixar algunes de les seves pertinences, com el cotxe, la moto o la seva llanxa, en un intent, segons Beatriz, que li cuidessin les seves coses, cosa que per ella vol dir que té intenció de tornar a buscar-les algun dia.

Però per a la Guàrdia Civil això no és suficient per seguir creient que les nenes estiguin vives, ja que de moment no han trobat una sola pista que faci pensar que Tomás tenia un pla de fugida i, tenint en compte que es portava amb ell dues nenes d'1 i 6 anys, veuen molt improbable que pogués improvisar una situació així.


Comentaris

envia el comentari