Mor Lara, la jove amb Covid que va esperar a terra en un hospital

«Em mirava i em feia senyals que estava ofegada. Em vaig trencar, no podia veure-la així », explica el pare de Lara

Commoció a l'Argentina després de conèixer el tràgic desenllaç que ha esdevingut en un hospital de Santa Fe. Lara Arreguiz, una pacient de tot just 22 anys, ha mort estirada al terra d'un hospital de la zona esperant un llit mentre tenia coronavirus. La imatge de la jove ha transcendit, les xarxes socials se n'han fet ressò i han generat una enorme indignació.

Una imatge molt dura en la qual es pot apreciar la jove de 22 anys estirada al terra de centre hospitalari esperant ser atesa, en una situació extrema que reflecteix el col·lapse sanitari a l'Argentina.

Tal com la mateixa mare de la noia explica a la publicació que ha compartit al Facebook, la filla va haver d'esperar hores en un hospital per rebre un llit que lamentablement no va aconseguir mai. Per l'empitjorament del seu estat de salut, va ser traslladada a un altre centre hospitalari on dies després va morir a causa del coronavirus.

La jove, que estava cursant els seus estudis en veterinària i tenia diabetis, va començar amb símptomes de la Covid-19 el passat dijous 13 de maig. En aquells moments, els seus pares la van portar fins al centre de salut Protomédico a Santa Fe. Però aquells dies ni hi havia prou llits per als malalts a l'esmentat hospital, de manera que, entre prova i prova, la Lara va haver d'esperar asseguda en una cadira de rodes.

El resultat de les proves mèdiques va determinar que Lara patia una pulmonia bilateral. Per aquest motiu, l'equip mèdic li va practicar nebulitzacions i la van enviar a casa a l'espera d'una cita pendent tres dies després per a fer-se una prova de coronavirus. Estant ja en el seu domicili, l'estat de salut de Lara va empitjorar notablement i és aquí quan els seus pares la van portar fins a l'Hospital JB Iturraspe.

Un centre que, tal com passa actualment amb els altres hospitals del país, estava col·lapsat. Després de la seva arribada, Lara es va desplomar a la sala d'espera i va caure a terra. Tristament, no hi havia ni cadires ni llits disponibles, i va haver d'esperar estirada sobre la seva motxilla en una imatge que ha fet la volta al món per la seva duresa i que ha estat portada de tots els mitjans argentins.

«Ens van dir que no hi havia llits»

Al diari 'La Nación', els progenitors expliquen les hores tan difícils i l'infern que han hagut de passar a l'hospital. «Ella es va asseure molt descomposta i em deia que es desmaiaria. Em va dir que es volia ficar al llit, es va acomodar a terra i jo li vaig posar una jaqueta», va explicar la seva mare amb la veu entretallada.

D'altra banda, el seu pare va explicar que els mateixos sanitaris de centre els van dir que no hi havia llits disponibles per a la seva filla i que, malgrat el seu estat de salut, la Lara hauria d'esperar fins a la nit, moment en el qual la jove va ser traslladada a l'hospital Iturraspe.

Quan per fi van arribar a aquest últim hospital esmentat. Allà l'esperava un llit en el qual es produiria el tràgic desenllaç. Aquest dijous 20 de maig van avisar el pare perquè anés a visitar-la i se la va trobar en un estat molt greu. Lara tenia posada una màscara d'oxigen per respirar. «Em mirava i em feia senyals que estava ofegada. Em vaig trencar, no podia veure-la així», explicava el seu progenitor.

Quan el pare va arribar a casa va rebre una trucada dels sanitaris avisant-lo que la seva filla havia estat intubada i que estava a l'UCI. L'endemà, a les 3 de la matinada, arribava la pitjor de les notícies: Lara havia mort.


Comentaris

envia el comentari