Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jonathan, el pres que ha posat fi a la vida de dos pederastes a la presó

Jonathan, el pres que ha posat fi a la vida de dos pederastes a la presó

El reclús assegura que tornaria a repetir-ho perquè «aquests individus són el pitjor malson de qualsevol pare»

Jonathan Watson, reclús de Califòrnia, ha confessat que va assassinar dos presos acusats de pederàstia en assabentar-se del motiu pel qual han estat empresonats. En el cas de les víctimes, estaven sentenciades a cadena perpètua per abusos sexuals a menors de 14 anys i, fins i tot, dins de la presó es burlaven dels menors amb la resta de reclusos mentre miraven el canal infantil a la televisió, així ho explica el testimoni.

Tanmateix, Watson ha explicat que va matar la primera víctima a cops de bastó dins la cel·la i, posteriorment, va matar a l'altre home al passadís.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Watson no suportava la presència dels nous presos

Sense mentir en cap moment, en un escrit per a 'The Mercury News', el reclús de 41 anys, explica tots els detalls de l'assassinat. JW assegura que ha matat David Bobb, de 48 anys, i a Graham De Luis-Conti, de 62 anys, amb ajuda d'un bastó d'un altre reclús una setmana després d'haver estat transferit al centre penitenciari.

Tal com explica a la carta, els fets van començar quan el reclús va ser traslladat a una habitació comuna on va conèixer a la primera de les seves víctimes. El seu company va confessar-li que abusava a menors de 14 anys i que havia estat condemnat a cadena perpètua. David Bobb es passava les hores veient canals infantils a la televisió, i Watson no ho suportava i, fins i tot, no «li permetia dormir».

«No podia dormir sense fer abans el que tots els meus instints em deien que havia de fer en aquell moment, així que vaig recollir totes les meves coses perquè sabia que la situació es resoldria aviat d'una forma o una altra», escriu.

L'endemà, dues hores abans dels assassinats, JW va parlar amb un dels guàrdies de la presó per comunicar-li que mataria al seu company si no el canviaven de cel·la. En aquest mateix moment, i passant per alt l'advertència de Watson, el funcionari de presons, que va fer cas omís i no va prendre mesures per evitar l'altercat que posaria fi a la vida dels dos presos, va burlar-se de Watson. Així ho recorda el culpable dels fets.

«Realment veurà això davant de tots nosaltres?»

Watson es va veure obligat a tornar a l'habitació, on va veure que el seu company Bobb seguia amb el canal infantil a la televisió. «Realment veurà això davant de tots nosaltres?», va pensar Watson. Així doncs, va agafar un dels bastons del seu antic company de cel·la i va posar fi a la vida de Bobb.

L'autor del crim tenia molt clar que volia entregar-se. No obstant això, pel camí es va trobar a la seva segona víctima, De Luis-Conti, un traficant de menors, també tancat i condemnat a complir cadena perpètua. Així doncs, amb el mateix bastó va matar Luis-Conti, segons informa ABC.

La carta finalitza amb l'explicació de Watson en referència al mal tràngol de les famílies dels menors: «Estic en una situació en què tinc accés a aquest tipus de persones, i tinc molt poc a perdre. Aquests individus són el pitjor malson de qualsevol pare», manifesta.


El reclús explica que es declararà culpable davant la justícia i que no descarta repetir-ho si torna a compartir cel·la amb altres pederastes.