Imatge d'arxiu d'un vehicle del a Guàrdia Urbana de Barcelona

La Guàrdia Urbana de Barcelona enxampa un conductor circulant a una velocitat de vertigen per la Gran Via

Els fets van tenir lloc el passat divendres 2 d'octubre

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha informat que ha enxampat un conductor que multiplicava per quatre la velocitat màxima permesa en un tram de la Gran Via de les Corts Catalanes. Concretament, la policia l'investiga per circular a 121 km/h en un tram autoritzat de 30 km/h. 

Concretament, els fets van tenir lloc el passat divendres 2 d'octubre a les 23.25 hores de la nit a l'altura del número 921 de la Gran Via, entre els carrers de Bilbao i Monturiol.

Denunciats per superar per sobre del límit la taxa d'alcohol permesa

El passat dimarts 6 d'octubre, els Mossos d'Esquadra van denunciar penalment un home veí de Piera, a l'Anoia, de 42 anys i de nacionalitat moldava, com a pressumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir multiplicant per sis la taxa d'alcohol permesa i sense tenir el permís de conduir. 

En el transcurs d'un control de trànsit, els agents van obsrvar que portava un permís de conduir moldau, que no l'habilita per conduir a Espanya. A més, presentava senyals evidents de conduir sota els efectes de l'alcohol i en sotmetre's a la prova d'alcoholèmia va donar un resultat positiu d'1,45 mg/l d'alcohol per aire expirat.

Els Mossos també el van denunciar administrativament per conduir amb un permís que no l'habilita a fer-ho. El denunciat haurà de comparèixer davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Igualada quan sigui requerit.

D'altra banda, el dilluns 5 d'octubre els Mossos d'Esquadra van denunciar penalment un home, de 51 anys i de nacionalitat holandesa, com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir triplicant la taxa d'alcohol permesa. El vehicle va sortir de la via i va xocar contra el mur d'una casa.

En arribar al lloc i després d'assistit l'accidentat, els Mossos d'Esquadra van comprovar que el conductor no tenia ferides però presentava símptomes evidents d'anar begut. En fer-li les proves, va donar una taxa positiva de 0,73 mg/l en aire expirat, multiplicant gairebé per tres la taxa permesa.