ÚLTIMA HORA

🚨 Les UCI es desborden a Catalunya tot i la millora d'alguns indicadors sanitàris

URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

La Guàrdia Urbana evita l'ocupació il·legal d'un edifici a Figueres

Es calcula que la ciutat té prop de 250 pisos ocupats de manera irregular

L'edifici que es volia ocupar
La Guàrdia Urbana evita l'ocupació il·legal d'un edifici a Figueres | ACN

El passat dimarts, 20 d'agost, la Guàrdia Urbana de Figueres va aconseguit aturar l'ocupació il·legal d'un edifici municipal tapiat, i va detenir l'home que presumptament hauria canviat el pany d'accés a l'immoble. Els veïns van alertar els cossos policials en veure l'home esfondrant la paret tapiada.

La mateixa tarda, el detingut ja havia canviat el pany de la porta

Els fets van tenir lloc al matí, quan els agents van rebre l'avís d'una possible ocupació il·legal i es van desplaçar al carrer Caserna, on no van trobar ningú. Van acordonar la zona, i a la tarda, quan van rebre el segon avís, els agents van trobar un home, el mateix que havien vist al matí, i el pany canviat. Els efectius policials van identificar i escorcollar l'individu i van trobar les claus de la porta, de manera que el van arrestar. 

El vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, diu que des de principis d'any hi ha hagut 51 intents d'ocupació, i que la Guàrdia Urbana, malgrat intervenir-hi en 46, només n'ha aconseguit frustrar 14. Les ocupacions són una de les principals problemàtiques de la ciutat, de fet, segons dades de finals del 2018, es calcula que hi hauria uns 250 pisos en aquesta situació.

L'ocupació il·legal és un dels principals problemes del municipi

Casellas admet que és un problema greu i que el fet que molts particulars i grans tenidors no denunciïn, d'alguna manera, incentiva els ocupes a entrar. Per això, recorda que les primeres hores, abans que s'estableixin dins l'immoble, són crucials per a impedir l'ocupació definitiva.  

La Guàrdia Urbana de Figueres ha evitat 14 ocupacions il·legals aquest any | Cedida

La brigada municipal s'ha encarregat avui de tornar a tapiar la porta per evitar noves entrades però alguns veïns de la zona asseguren que no és la primera vegada que passa en aquest barri proper al centre històric i que també han patit diversos robatoris. L'Ajuntament té en propietat diversos immobles en aquest tram que s'han d'enderrocar per eixamplar el carrer.

Casellas assegura que el govern municipal actuarà amb contundència per resoldre aquesta problemàtica i també la dels fraus elèctrics. Segons ha explicat, estan sobre la pista d'algunes de les persones que ajudarien a fer connexions fraudulentes i que esperen que hi hagi detencions ben aviat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari