La Guàrdia Urbana de Barcelona intercepta un home amb 100 documents d’identitat robats

Els agents sospiten que es pugui tractar d’un grup organitzat internacional que utilitza els documents per falsificar identitats
La Guàrdia Urbana de Barcelona va interceptar l'home a la zona del Raval | Guàrdia Urbana de Barcelona
 

La Guàrdia Urbana ha detectat un home amb més de 100 documents robats al Raval de Barcelona. L’individu duia passaports i carnets amb identitats de diferents nacionalitats, el qual fa sospitar a la policia que hi ha un negoci paral·lel als furts i robatoris violents que estan succeint aquestes setmanes a la ciutat comtal, segons informa ‘Cadena SER’.

 

L’home és habitual al carrer de Riera Baixa del Raval i té antecedent, per això el Grup de Delinqüència Urbana de Ciutat Vella el va aturar per veure que duia a sobre i van interceptar tres paquets amb 43 passaports de 15 nacionalitats i 57 documents d’identitat de 8 nacionalitats entre les quals destaquen l’alemanya, la noruega, la mexicana, la coreana i l’espanyol, entre d'altres.

 

En aquests moments, els agents estan revisant i verificant tots els passaports i DNI trobats per saber si es va posar una denúncia pel seu robatori i contactar amb els propietaris. A més, així es podrà saber si tots els casos han passat en una zona concreta de la ciutat o és aleatori.

 

Segons els indicis, els afectats podrien haver estat víctimes de robatoris de les seves carteres o bosses de mà, molts d’ells realitzats amb força. A més, el sotsinspector de la Guàrdia Urbana de Ciutat Vell, Carlos Alcaraz ha parlat a ‘Cadena SER’ d’un «comerç subterrani d’alguna altra cosa» que segurament és «el que dóna diners, i no el robatori d’un rellotge o una cadena d’or».

 

Es podria tractar d'un grup internacional organitzat que falsifica documents d'identitat | Cedida

 

Un grup organitzat internacional

El sotsinspector de la Guàrdia Urbana de Ciutat Vell creu que darrere d’aquests delictes hi podria haver un grup organitzat amb arrels a altres països. Una de les hipòtesis sobre l’ús que se li donarien a aquests documents, és que es fessin servir per falsificar identitats canviant únicament la fotografia del carnet original.

 

Per això, un cop tancat l’atestat, la Guàrdia Urbana passarà el cas als Mossos i la Policia Nacional per poder arribar fins al destinatari d’aquests documents i esbrinar perquè anaven a ser utilitzats.

 

També et pot interessar...