ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

La Guàrdia Urbana denúncia la falta de material per als controls d'alcoholèmia

Els agents asseguren que no tenen suficients etilòmetres, aparell necessari per imprimir un comprovant de la prova d'alcoholèmia
La Guàrdia Urbana de Barcelona es queixa de falta d'eines per poder fer els controls d'alcoholèmia | Twitter

 

La Guàrdia Urbana de Barcelona s'està quedant sense alcoholímetres, segons denúncia el Sindicat d'Agents de Policia Local (SAPOL). Gran part del material que utilitzen diàriament els agents, com alcoholímetres o etilòmetres, són escassos o ja no queden, el que dificulta la feina dels agents, segons denúncia el sindicat.

 

El comprovant pot ser requerit si el cas arriba als jutjats

Des de SAPOL, i tal com anuncia 'Metropoli Abierta', asseguren que és incomprensible que els etilòmetres «quasi» hagin desaparegut de les unitats i que hi hagi patrulles que han d'esperar fins a dues hores per poder utilitzar l'aparell, situació que pot afectar greument a la vigilància del tràfic de la ciutat comtal, segons el SEPOL.

 

Pel que fa a la diferència entre un alcoholímetre i un etilòmetre, el secretari general de SEPOL, Manel García, explica que els dos serveixen per fer bufar al conductor i veure el nivell d'alcohol en sang, però únicament el segon imprimeix un tiquet amb l'hora que s'han fet les proves i la quantitat d'alcohol en sang que presentava aquella persona. A més, aquest tiquet pot ser necessari si el cas arriba als jutjats.

 

La persona a la qual se li realitza la prova no pot marxar del control fins que no es repeteix el procés amb l'etilòmetre, en cas que hagi donat positiu | CEDIDA

 

Un 70% d'alcoholímetres i un 30% d'etilòmetres

«En un control d'alcoholèmia primer s'utilitza l'alcoholímetre, si aquest surt negatiu s'acaba la prova, però si surt positiu, s'ha d'utilitzar l'etilòmetre. Hi ha vegades que les patrulles s'han d'esperar una hora i mitja o dos per disposar d'un etilòmetre», denúncia García.

 

En total, hi ha un 70% d'alcoholímetres i un 30% d'etilòmetres, en part perquè hi ha una «nefasta gestió de la revisió i reparació» dels aparells, segons García. Per això des de SAPOL es mostren crítics amb l'Ajuntament de Barcelona i la Prefectura de Policia, ja que denuncien que «els professionals de la Guàrdia Urbana es troben sense eines per fer la seva feina».

 

També et pot interessar...