Imatge d'una barra d'un bar

La Guàrdia Urbana, de pedra: Troben 185 persones de festa en un petit bar de Barcelona

L'establiment actuava com a bar musical sense tenir la llicència i triplicava l'aforament permès

La Guàrdia Urbana de Barcelona va desallotjar la nit del dissabte 5 de juny un local del districte de l’Eixample de Barcelona que triplicava l’aforament permès. L'establiment obria sense la llicència legal per actuar com a bar musical.

La infracció va ser descoberta arran d’una denúncia veïnal, i de fet, va provocar que es precintés el negoci de manera immediata. A l’interior del local hi havia 185 persones en un espai que permet l’aforament de 69. A més, de resultes de les restriccions derivades de la pandèmia de Covid-19, la limitació era de 49 persones.

Fonts de l’Ajuntament de Barcelona han informat que encara que l’establiment tenia llicència de bar restaurant amb cuina, no oferia menjar, sinó que l’encarregava a altres locals si algun client en demanava. 

La infracció es va liquidar amb quatre denúncies

A més, durant la revisió de l’estat de local, els agents van descobrir que els quatre extintors que hi havia instal·lats estaven caducats, cosa que va suposar una denúncia per posar en risc les persones.

Per tot el seguit d’infraccions, a més d’aquesta, s’han aixecat tres denúncies més: per superar l’aforament, per incomplir les restriccions de la Covid-19 i per realitzar una activitat diferent de la permesa.

Detenen a Manresa una conductora beguda que va mossegar un agent

La mateixa matinada de dissabte a diumenge en què es va descobrir la infracció al local de l'Eixample, la Guàrdia Urbana desallotjava milers de persones dels carrers de Barcelona. En una nova nit de 'botellons' i aglomeracions, la xifra tornava a incrementar-se respecte del cap de setmana anterior, aquesta vegada amb 6.615 desallotjats. El passeig del Born i la zona marítima de les platges del Somorrostro i Sant Miquel van tornar a ser les zones de més concentració.

A Manresa, la Policia Local va viure un succés surrealista. Una dona de 41 anys va ser detinguda per conduir sota l'efecte de l'alcohol, fins al punt que, segons informa el cos policial, no va ser capaç de realitzar correctament la prova d'alcoholèmia.

A més, la dona va mossegar una agent i va intentar robar-li la pistola reglamentària a un altre agent. Per tot plegat, va ser denunciada per tres delictes: contra la seguretat viària, per la negativa a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia i per atemptat contra els agents de l'autoritat.