URGENT

⚽️ La Lliga demana a la Federació que el clàssic del 26 d'octubre se celebri a Madrid

La Guàrdia Urbana i els Mossos intervenen un miler de productes als top manta

És una operació rutinària i no s'emmarca en el pla de xoc contra els manters que van dir que farien Ajuntament, Interior i Renfe | En poca estona els top manta han tornat al subsòl de plaça Catalunya
Imatge del material que s'ha intervingut a plaça de Catalunya entre Mossos i Guàrdia Urbana. | CatalunyaDiari.cat

 

La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra, amb agents de Seguretat Ciutadana de les comissaries de les dues policies de Ciutat Vella, han fet aquesta tarda un operatiu conjunt contra la venda ambulant al voltant de la plaça de Catalunya, un dels punts de la ciutat on aquests venedors del conegut top manta s'hi instal·len dia rere dia.

 

Els manters han marxat sense incidents

Els agents, sense unitats antiavalots, han accedit a l'intercanviador de Renfe, Ferrocarrils i Metro i els venedors ambulant, en veure la policia, ha marxat pel seu propi peu. Tot i que en algunes ocasions els manters intenten quedar-se igualment o fins i tot creen aldarulls, en l'operatiu d'aquesta tarda, on des del consistori s'havien avisat alguns mitjans de comunicació, els manters no han generat aldarulls. Just els primers agents han baixat les escales, els manters han començat a recollir. A la part de dalt de les escales que donen en aquest subsòl de plaça de Catalunya els venedors de top manta hi tenen persones que avisen de la presència policial.

 

No forma part del pla de xoc contra el top manta

Segons ha confirmat Guàrdia Urbana de Barcelona a 'CatalunyaDiari', l'operació d'aquesta tarda s'emmarca en un dispositiu ordinari, com molts dels que s'han fet els darrers mesos contra la venda ambulant. No forma part del dispositiu que s'havia de dissenyar, tot i que encara no s'ha presentat, per lluitar de manera efectiva contra el top manta al centre de la ciutat.

 

Els manters retirant-se davant la presència dels agents de la Guàrdia Urbana, el passat 5 de gener. | Marcos Bonhora

 

Aquests operatius, que es van repetint cada setmana, mouen els manters cap a altres punts de la ciutat però en menys de 10 minuts quan els agents de la policia marxen tornen a recuperar l'espai. Des de l'Ajuntament de Barcelona no s'han volgut donar detalls d'aquest pla de xoc contra el top manta tot i que Gerardo Pissarello, primer tinent d'alcalde, va explicar a Betevé que la col·laboració amb els Mossos d'Esquadra «no ha funcionat i s'haurà de repensar». El dia 5 de gener, abans de la cavalcada de Reis, la Guàrdia Urbana va desallotjar la zona però durant la desfilada reial els venedors ja tornaven a ser al seu lloc.

 

Gairebé un miler de productes intervinguts als manters

En l'operatiu la Guàrdia Urbana de la ciutat ha explicat que s'han intervingut 915 objectes i interposat 21 denúncies per venda ambulant sense autorització a les persones que s'han pogut identificar.

Comentaris