Un control de la Guàrdia Urbana de Barcelona a la Ronda Litoral per comprovar que els conductors no surtin del municipi sense causa justificada. 31 d’octubre.

La Guàrdia Urbana sanciona més de 100 persones per no dur la mascareta a Barcelona

La policia també ha desallotjat gairebé 400 persones per incomplir les actuals normatives sanitàries

La Guàrdia Urbana ha desallotjat 394 persones i n'ha denunciat 122 en les últimes 24 hores per incomplir les restriccions per la pandèmia de covid-19, segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona. Els 394 desallotjats (35 dels quals a la nit) han estat bàsicament per no complir distàncies de seguretat ni la limitació de reunió d'un màxim de sis persones.

No dur la mascareta, principal motiu de sanció

I pel que fa als 122 denunciats per la Guàrdia Urbana, 6 van ser per saltar-se el confinament perimetral i els 116 restants van ser per no dur mascareta (65 de les quals a la nit). En paral·lel, els Mossos d'Esquadra han denunciat 382 persones i han tancat dos locals a tot Catalunya per no respectar el toc de queda, entre les 22 hores de dissabte i les 06.00 hores d'avui diumenge.

Barcelona treu pit de la feina de la Unitat Antidesnonaments de l'Ajuntament

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat el seu «orgull per la quantitat de feina que estan fent els treballadors de la Unitat Antidesnonaments de l'Ajuntament», i ha insistit en la necessitat d'aprovar una moratòria per aturar els desallotjaments.

Ho ha dit aquest diumenge en un tuit que ha recollit Europa Press en què s'ha fet ressò de les dades municipals sobre els desnonaments que s'havien de dur a terme aquesta setmana a Barcelona: dels 62 previstos, s'han aturat 58 --17 d'aquests, a la porta-- i s'han executat quatre. En un altre tuit, la regidora d'Habitatge, Lucía Martín, també ha urgit el Govern a aprovar una moratòria dels desnonaments, i a la Generalitat a «exercir les competències en habitatge».