Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tamara de Castro Moreno, veïna de 20 anys de Vilanova i la Geltrú que ha desaparegut.

Busquen una noia de 20 anys que porta 13 dies desapareguda a Vilanova i la Geltrú

La Guàrdia Civil ha informat que se l'està buscant a través de les xarxes socials
Tamara de Castro Moreno, veïna de 20 anys de Vilanova i la Geltrú que ha desaparegut.
Tamara de Castro Moreno, la veïna de 20 anys de Vilanova i la Geltrú que ha desaparegut. | Guàrdia Civil

Una noia de 20 anys, veïna de Vilanova i la Geltrú, porta 13 dies desapareguda. Es tracta de Tamara de Castro Moreno, de la qual no se sap res des del passat 26 d'octubre. De Castro va desaparèixer a la capital del Garraf, a la qual viu amb la seva parella, Alexander, des de fa tres anys. Els seus pares viuen a València i mantenien contacte telefònic diari amb la jove Tamara, però des del 26 d'octubre tampoc no han rebut cap trucada de la jove.

Alexander, la parella de la jove, ha explicat a 'El Cierre Digital' que desconeix les circumstàncies per les quals es pot haver produït la desaparició de Tamara, però ha donat dades sobre la darrera vegada que la va veure: duia a sobre un telèfon mòbil, el seu DNI i 50 euros en metàl·lic.

Alerta de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha llençat a les xarxes socials una alerta pública per a la seva cerca, atès que ja fa gairebé quinze dies que la jove Tamara de Castro va desaparèixer a Vilanova i la Geltrú:

Més de 4.000 desaparicions anuals a Catalunya

Casos com els de Tamara de Castro són menys habituals a Catalunya, atès que aquesta desaparició fa 13 dies que s'allarga, però de casos de desaparicions n'hi ha milers cada any al nostre país —si bé és cert que la majoria es resolen en poques hores o dies. L'any 2018, el darrer del qual hi ha dades disponibles, hi va haver 4.447 desaparicions a Catalunya, una mitjana de 371 mensuals. En el 94% dels casos, els desapareguts acaben sent localitzats en un termini inferior a un mes, i es dona la circumstància que el 70% ja havien desaparegut en ocasions anteriors, segons els Mossos d'Esquadra.