Tres agents de la Policia Local d'Alacant amb un vehicle policial al darrere

Agafa un taxi de Madrid a Alacant i fuig per a no pagar els 500 euros del viatge

El conductor va començar a perseguir-la per la ciutat valenciana, després d'haver-la recollit a Atocha

Uns agents de la Policia Local d'Alacant, al País Valencià, han detingut una jove de 20 anys com a presumpta autora d'un delicte d'estafa, acusada de no pagar un viatge en taxi de Madrid a Alacant per valor de 500 euros, segons ha informat la Regidoria de Seguretat de l'Ajuntament de la ciutat en un comunicat.
 

Va sortir corrents per a no pagar els 500 euros del viatge en taxi

Els fets van ocórrer dimarts passat, quan pel que sembla una dona va sol·licitar en l'estació d'Atocha a Madrid un taxi per a desplaçar-se a la ciutat d'Alacant. A la seva arribada a les 19.00 hores a l'Hospital General va sortir del taxi i va iniciar la fugida a la carrera. El taxista va començar a seguir-la fins a aconseguir-la i va alertar a la Policia Local. La dona va ser detinguda i traslladada a dependències policials.

Tots els grups del Parlament fan costat a Élite Taxi i Tito Álvarez

A Catalunya, el portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, va afirmar el passat dijous que té el compromís de tots els grups del Parlament per a demanar a la Generalitat un decret llei que de cobertura legal perquè els ajuntaments puguin regular l'oferta del taxi.

En roda de premsa al costat dels diputats David Cid (Comuns) i Vidal Aragonés (CUP) després de reunir-se amb totes les formacions, Álvarez va assenyalar que «tots els grups parlamentaris donaran suport a» aquesta mesura, que reclamen davant el descens de facturació que està patint el taxi per la pandèmia.
 

Segons ell, els taxis estan sortint al carrer per a treballar, amb el cost que suposa, però estan patint molta inactivitat perquè no hi ha demanda, i ha xifrat en el 80% la caiguda de la facturació: «Això és insostenible». Per això, demanen a la Conselleria de Territori que doni cobertura jurídica a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i a l'Institut Metropolità del Taxi perquè pugui regular l'oferta dels taxis i no es quedin «tirats al carrer».


Álvarez ha assegurat que els taxistes no compleixen els requisits per a acollir-se a les ajudes destinades als autònoms de Govern i Generalitat perquè no tenen com demostrar la caiguda de la facturació, de manera que exigeix ajudes, com aquesta regulació i partides directes per al sector.