Lloc dels fets

«He matat la meva mare»: Un nen de 16 anys truca a la seva amiga per confessar

Va matar la seva mare a punyalades a Valladolid i va trucar a la seva amiga, que era a Barcelona, per explicar-li-ho

Un noi de 16 anys ha matat la seva mare a punyalades a Valladolid i ha trucat a la seva amiga, que era a Barcelona, per confessar-li-ho. Va passar ahir a la tarda al barri de la Rondilla, a Valladolid. La noia va donar la veu d'alarma a la policia i van descobrir el cadàver de la dona amb ferides d'arma blanca.

Eren dos quarts de set de la tarda quan l'adolescent va agredir la seva mare al primer pis del número 10 del carrer Siglo de Oro. Per causes que es desconeixen, el noi va atacar la seva mare amb un ganivet de cuina fins a posar fi a la seva vida. La dona agredida va morir immediatament.

Eva María Sánchez Villarreal és la víctima mortal d'aquest parricidi ocorregut a Valladolid. Tenia 50 anys i era de nacionalitat espanyola. Els Agents de la Policia Nacional van arrestar l'adolescent allà mateix i no va oposar resistència. Al domicili hi vivia la mare amb el seu fill i amb la seva parella.

Va trucar a la seva amiga per confessar

Després de propinar diverses punyalades a la seva mare, el menor va trucar a una amiga seva que era a Barcelona per confessar els fets. Segons algunes fonts, aquesta noia seria la parella. La noia va trucar immediatament al 112 alertar-los, i Emergències ho va comunicar a la policia a les 18.43 hores.

Carrer de Valladolid
El número 10 del Carrer Siglo de Oro, on van tenir lloc els fets | Catalunya Diari

Els Agents de la Policia Nacional es van desplaçar fins al domicili de la víctima, però el noi no volia obrir la porta. Van haver d'entrar per la part del darrere de l'edifici trencant els vidres. En accedir a dins, van comprovar que hi havia una dona morta amb signes evidents de violència.

Els sanitaris van confirmar la mort d'una dona de 50 anys, i la policia va demanar la presència d'una comitiva judicial. Després d'analitzar l'escenari del crim i de demanar proves, el jutge va ordenar l'aixecament del cadàver. El cos va ser traslladat a l'Anatòmic Forense per fer l'autòpsia.

Una família molt reservada

La policia va procedir a la detenció del menor, que no va oposar resistència, i va ser conduït a dependències policials. Avui passarà a disposició de la Fiscalia de Menors. Mentrestant, al veïnat no es podien creure el que havia passat, ja que pel que sembla no hi havia senyals que això pogués passar.

De fet, veïns d'aquest lloc proper a la llera de l'Esgueva asseguren que la família era poc coneguda. Pel que sembla, feia pocs mesos que hi vivien i no es feien gaire amb la resta del veïnat. Els fets van tenir lloc en un bloc de pisos, un edifici amb planta baixa i de quatre pisos.

Al 1a dreta hi vivien aquesta mare amb el seu fill i la seva parella, tots de nacionalitat espanyola. Les autoritats han obert una investigació per aclarir l'origen de l'agressió, i si l'adolescent pot fer ús de totes les seves facultats mentals. L'únic que expliquen els veïns és que eren persones molt reservades.

El pare i una altra filla se'n van assabentar per la premsa

Eren les nou del vespre quan la comitiva funerària introduïa el cos de la dona a la furgoneta per traslladar-la. Al voltant de l'edifici es van congregar mig centenar de veïns que no entenien gaire bé què passava. A última hora de la tarda va fer acte de presència el pare del menor.

L'home va saber què havia passat pels mitjans de comunicació i es va dirigir ràpidament fins al lloc. Havia parlat al migdia amb Eva María i aquesta li havia dit que el noi es comportava de manera estranya per una discussió amb la seva xicota. Segons va explicar l'home, el seu fill mai no va mostrar una conducta agressiva.

Porta precintada
La policia investiga el parricidi de Valladolid | Arxiu

Una altra filla de la difunta va saber la tragèdia per la premsa i va voler comprovar si era cert. Amics del parricida corroboren la versió que era un noi tranquil, tot i que últimament se'l veia una mica alterat. Era alumne de l'institut Núñez de Arce a Valladolid, on havia baixat el rendiment.

 

Mes negre a Castella i Lleó

L'assassinat d'Eva María a les mans del seu fill suma una nova tragèdia a aquest juny negre a Castella i Lleó. El 9 de juny un home de 32 anys va matar una dona de 35 mentre la seva filla de 8 anys dormia a l'habitació del costat. La víctima era Diomi, una veneçolana que feia poc temps que sortia amb l'assassí.

Fa una setmana, una dona de 55 anys va matar la seva parella, un home de 77, a casa seva, a Villagarcía de la Vega. Pel que sembla, la parella vivia en un lloc aïllat i eren freqüents les baralles entre ells. Després d'aquests dos crims, el parricidi de Valladolid tanca un mes de juny tràgic per a la comunitat.