Muntatge Esther López

Els amics d'Esther López treuen a la llum una cosa que no quadra: «És força estrany»

L'entorn d'Esther López té clar qui hauria pogut posar fi a la seva vida

Dissabte passat es van confirmar tots els mals auguris. Esther López va ser trobada sense vida a només uns quilòmetres de Traspinedo. Un vianant que passejava a prop del lloc dels fets va apreciar una cosa estranya i va donar avís a la Guàrdia Civil.

En arribar, van confirmar que es tractava d'un cos i, posteriorment, era identificat com el de la jove desapareguda. Totes les hipòtesis estan obertes per aclarir els fets i saber com va aparèixer en una zona ja registrada amb anterioritat.

El cos no estava ocult, de manera que no va poder passar desapercebut quan es van fer les batudes de cerca. Els seus amics i familiars tenen clar que els fets no quadren i asseguren que algú va posar el seu cos perquè el trobessin.

Esther López somrient
Els amics d'Esther López tenen una hipòtesi sobre la seva mort. | Arxiu 

Esther López i les hipòtesis dels seus amics

Tot Traspinedo va quedar commocionat després de confirmar-se que el cos d'Esther havia aparegut sense vida. Encara que la seva família s'esperava el pitjor, conèixer el trist desenllaç els ha sumit en una tristor profunda.

La jove de 35 anys no presentava signes de violència i portava tota la roba i estris personals. El més vistós és que el seu aspecte no semblava quadrar amb el d'un cos que ha passat molts dies a la intempèrie.

Ara, la família ja descansa tranquil·la i poden donar-li l'últim adeu malgrat les difícils circumstàncies. Sofía, millor amiga d'Esther, ha explicat com estan vivint aquests moments.

Fotomuntatge d'una Guàrdia Civil i la cara d'Esther López, la jove de 35 anys desapareguda
El cos d'Esther va ser trobat en una zona registrada anteriorment. | EP 

«Era un dels finals que hi podia haver, però que no vols que arribi», confessa. «Almenys ens queda el consol que ara que ens l'han tornada puguem descansar, que li puguem donar el comiat que mereix», afegeix.

El lloc on es va trobar el cos de la jove no ha passat desapercebut. Es tractava d'una zona que ja havia estat enregistrada, a més de ser una de les més transitades. «Ens ha canviat tots els possibles esquemes que podíem tenir, és força estrany», explica Sofia.

A l'espera dels resultats de l'autòpsia, els amics d'Esther tenen les seves pròpies hipòtesis. «S'ha estat rastrejant i ens sembla molt estrany que aquest cos estigués allà des del primer dia», explica la noia.

Sobre qui podria haver estat el causant de tot, Sofia assenyala dues opcions. «Algú proper que ha volgut tornar Esther perquè la família deixi de buscar». O «no té res a veure amb això i és algú que s'ha vist acorralat», apunta.

Haurien pogut col·locar el cos d'Esther López al lloc hores abans

Tot el poble està endisat en trobar l'assassí o els assassins d'Esther López. La investigació segueix en curs i s'ha ampliat la quantitat de sospitosos. L'amiga de la jove assegura que només coneixien els «dos amics que anaven amb ella al cotxe».

De moment, la Guàrdia Civil treballa sense parar per aclarir els fets mentre esperen els resultats de les anàlisis. «Amb aquestes proves diran quant de temps feia que estava allà, si el cos hi era des del primer dia o va ser col·locat les últimes hores», expliquen.

Muntatge de dues imatges d'Esther López
Sospiten que el cos hauria pogut ser col·locat hores abans. | CatalunyaDiari 

Encara que els investigadors estan segurs que el cos va ser dipositat en aquella zona poques hores abans. El seu bon estat no correspon a un cadàver que fa dies que roman a la intempèrie.

Ramon, «El manitas» i dos amics més d'Esther, són els principals sospitosos amb qui treballa la Benemèrita. Tots tres van ser investigats per les seves declaracions contradictòries i posats en llibertat sota una vigilància exhaustiva. No obstant això, res no se sap sobre qui va poder posar el cadàver en aquella zona ni què li va causar la mort.