IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Hisenda es querella contra Shakira per defraudar 14,5 milions d’euros

Segons l’Agència Tributària, la cantant va simular que vivia a les Bahames per evitar pagar els impostos que li corresponien

Hisenda considera que Shakira va defraudar 14,5 milions d'euros
Hisenda considera que Shakira va defraudar 14,5 milions d'euros | CatalunyaDiari.cat

Molt males notícies per Shakira. La cantant colombiana haurà d’afrontar una causa penal per frau fiscal, després que Hisenda hagi considerat que va defraudar 14,5 milions d’euros entre els anys 2012 i 2014, en relació als impostos sobre la renda de les persones físiques i patrimoni.

La clau perquè l’organisme hagi extret aquesta conclusió ha estat el fet de conèixer on va establir la seva residència fiscal des del moment en el qual es va fer públic l’inici de la seva relació amb el futbolista blaugrana Gerard Piqué, un fet que es remunta a l’any 2011.

Hisenda considera que Shakira viu a Barcelona des de 2011

Tal com conclou l’informe del fisc català, Shakira vivia a Barcelona des de llavors, però ella va simular residir a les Bahames per tal d’eludir les seves obligacions comptables. Amb tot, la llei dicta que, quan un ciutadà passa mig any més un dia a Espanya, a efectes fiscals se’l considera resident.  

Per extreure aquesta conclusió, els inspectors van estudiar amb deteniment el dia a dia de Shakira, incloent els llocs on solia freqüentar i basant-se en les publicacions que realitzava a xarxes socials.

Malgrat que l’informe deixa clar que l’organisme no pot assegurar que l’artista passés més de sis mesos per any a Espanya entre 2012 i 2014, la consideren resident perquè la resta del temps tenia «absències esporàdiques» motivades per la seva trajectòria professional.

Shakira va gestionar els seus drets en una empresa de Luxemburg

Evidentment, aquestes explicacions no han convençut a la defensa de Shakira, en considerar que «és la primera vegada que s’interpreta d’aquesta forma» i que «primer haurien d’haver provat que vivia aquí, i no ho han fet». A més, fan patent que la cantant no es va comprar una casa a Esplugues de Llobregat fins a finals de l’any 2013, i que l’any 2015 va declarar que residia oficialment a Espanya.

Però Hisenda no comparteix aquesta opinió, i creu que el fet que l’artista utilitzés una societat a Luxemburg per tal de gestionar els seus drets musicals és la prova definitiva de la seva voluntat de cometre el frau.

Shakira haurà de pagar 14,5 milions d’euros

Així les coses, i després que a principis d’any els assessors de Shakira decidissin abonar 20 milions d’euros després que l’Agència Tributària emetés un primer informe en relació a aquest tema, sembla que la parella de Gerard Piqué haurà de tornar a passar un tràngol similar. La bona notícia és que la cantant va canviar d’empresa consultora, i després d’unes àrdues i intenses negociacions, han aconseguit reduir la xifra inicial que li reclamava el fisc, que es traduïa en 30 milions d’euros. Finalment, tan sols n’haurà d’abonar 14,5. 


Comentaris

envia el comentari