Imatge dels cotxes cremats al carrer.

Un home crema casa seva amb la família dins, alguns cotxes i dispara la policia

Antón, l'home de 52 anys, es va atrinxerar al costat dels seus pares i va disparar contra la policia

El municipi de Molina de Segura s'ha despertat amb la commoció dels fets que van tenir lloc ahir a un dels barris. Antón, conegut com «El Baroco», va protagonitzar una escena de pel·lícula en una guerra campal contra la Policia Nacional.

L'home es va atrinxerar al domicili on vivia amb els seus pares, disposat a fer saltar la casa pels aires. Havia fabricat còctels Molotov i es va armar amb una escopeta de calibre 22 que va utilitzar contra la policia.

La situació personal i professional d'Antón era molt delicada. Estava divorciat i sense feina, vivia amb els seus pares malalts. Segons els investigadors, això podria haver estat el motiu de la ira desmesurada de l'home, disposat a posar punt final al seu patiment.

 

A trets contra la policia al mig del carrer

Ahir, dia de la Hispanitat, el carrer Gran Via de Molina de Segura es va convertir en un autèntic infern a primera hora del matí. Un home de 52 anys es va atrinxerar al domicili que compartia amb els seus pares, armat fins a dalt. El seu objectiu era clar: fer esclatar l'habitatge per posar fi al seu patiment.

Un divorci que no va saber assimilar, sense feina i amb els pares malalts, Antón va decidir que havia arribat el moment de desaparèixer. Però en el seu camí d'autodestrucció va decidir emportar-se més d'una vida per endavant.

Així el va trobar la Policia Nacional quan van acudir al barri. Armat amb una escopeta de calibre 22, «El Baroco» va obrir foc contra els agents. Aleshores, va començar un intercanvi de trets.

L'home també va llançar diversos còctels Molotov a l'interior, on hi havia caragols i broques de trepant. Uns explosius que van fer sembrar el pànic a tot el carrer, ja que va cremar set cotxes aparcats i l'edifici on vivia la seva família.

«És la fi del món, o surts o disparo»

Tot va començar la matinada del dia d'ahir, 12 d'octubre. Un treballador de la neteja va veure Antón intentant calar foc als vehicles que estaven estacionats al carrer. Després de cridar-li l'atenció, «El Baroco» el va amenaçar.

«Això és la fi del món, o surts d'aquí o disparo», li va contestar. Tot seguit, el treballador va trucar a la Policia Local, que anar immediatament al lloc. Només arribar, Antón va treure la seva escopeta i va disparar als agents que, ràpidament, es van protegir.

«Va llançar dos còctels molotov per fer cremar el cotxe que hi havia a la porta del seu edifici», explica un agent. «Quan es van apropar, va tirar una mena de bombes casolanes contra el foc», afegeix. L'home va aprofitar el desconcert per pujar a casa dels seus pares i atrinxerar-se.

Les explosions van fer que tres dels quatre pisos es buidessin immediatament, els oncles i cosins del sospitós van abandonar l'edifici a correcuita. Antón es va tancar al pis dels seus pares, on va començar a detonar bombes casolanes.

No obstant això, no va preveure que el fum acabaria deixant-lo sense coneixement i, aleshores, la policia va accedir al domicili i el va detenir. A casa hi havia el pare, amb greus cremades, i la mare, inconscient al costat del seu fill. Tots dos octogenaris es troben ingressats a l'hospital.

«El pare està molt greu i no es descarta que no sobrevisqui perquè té cremat el 40% seu cos», expliquen fonts properes.

La seva idea era fer volar la casa amb els pares i ell dins. «Volia fer esclatar l'habitatge perquè es van trobar còctels Molotov en unes bombones de butà de la casa», expliquen.

Apunten a possibles problemes emocionals del sospitós

Pere i Antònia, els pares d'Antón, es trobaven en una situació delicada. El seu estat de salut no era bo i el seu fill s'encarregava de cuidar-los. «Només sortia de casa per anar a comprar», declara una veïna.

Tot pelgat, el divorci recent i la seva precària estabilitat professional van poder ser el detonant de la seva bogeria. «No es descarta que ho organitzés tot per acabar amb el patiment dels progenitors i amb la seva situació personal», apunten.

A més, també es sospita que Antón podria estar sota la influència d'algun tipus de substància. «Es comenta que tenia problemes mentals o que havia pres algun tipus de substància estupefaent», expliquen.

«Sembla que consumia drogues i va tenir una discussió amb la família», explica un policia. El que tenen clar és que no va ser un acte fortuït, sinó que ho tenia tot pensat. «Va planificar provocar diverses explosions i preveia l'arribada de les forces de seguretat perquè tenia una escopeta».

Com a resultat, quatre persones han resultat ferides, entre les quals es troba el detingut.