Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un mosso d'esquadra vestit amb l'armilla anti-bales d'esquena.

Un home agredeix sexualment una noia i la reté durant hores al seu pis a Catalunya

Els fets van ocórrer la matinada de Cap d'Any a Blanes, en acabat de la festa i després que l'agressor enganyés la víctima | Aquesta pateix símptomes de l'efecte posttraumàtic

L'Audiència de Girona ha condemnat a vuit anys de presó l'acusat de violar una noia i retenir-la durant hores en un pis de Blanes, a la Selva. Els fets van ocórrer la matinada de Cap d'Any de l'any 2015, després d'una festa en una discoteca en què la víctima era amb amics i familiars. L'Audiència de Girona ha condemnat l'agressor, Brahim Danna, d'origen marroquí i de trenta-tres anys, a vuit anys de presó i vuit de llibertat vigilada, i n'ha acordat l'expulsió del país quan accedeixi al tercer grau o a la llibertat condicional.

La sentència de la secció tercera de l'Audiència de Girona recull els fets ocorreguts i les conseqüències que n'ha patit la víctima. Després de la nit de festa, cap a dos quarts de vuit del matí, quan ja tornaven cap a casa, la noia es va adonar que li faltava la bossa de mà. Per això, es va apropar a la porta de la discoteca per intentar tornar a entrar a buscar-la.

L'agressor va amenaçar la víctima de cridar més persones per agredir-la sexualment

Va ser llavors quan Brahim Danna la va abordar, la va enganyar i li va dir que tenia la seva bossa de mà. Segons la sentència, Danna «li va descriure el contingut de la mateixa i li va dir que si volia recuperar-la l'acompanyés a casa seva, on la tenia guardada». Així, va aconseguir enganyar la víctima perquè el seguís fins al seu apartament, situat davant de la discoteca.
 

La víctima va seguir Danna i, un cop a l'apartament, aquest va tancar la porta amb clau per evitar que la noia s'escapés. Danna la va portar fins a l'habitació i amb violència la va obligar a entrar. La va agredir sexualment en dues ocasions. Segons la sentència, l'acusat va subjectar la víctima amb força i l'estirava pels cabells per «vèncer la seva oposició».

La noia va demanar repetidament que l'agressor parés, però el processat va arribar a amenaçar-la de cridar uns amics perquè també la violessin si continuava resistint-se. Uns minuts després, es va produir la segona agressió sexual, després de la qual el processat es va adormir. En aquest moment, la víctima es va aixecar del llit i va intentar escapar-se, però no va poder perquè l'acusat havia tancat la porta amb clau i l'havia amagat per evitar que fugís.


Hores més tard, cap a dos quarts de dotze del migdia, la víctima va proposar a l'acusat anar a esmorzar fora per aconseguir sortir del pis i tenir una oportunitat per fugir. Un cop al carrer, es van trobar amb una familiar de la noia que feia estona que l'estava buscant per la zona. En trobar-se, la víctima va començar a plorar i quan la familiar li va preguntar si el condemnat li havia fet alguna cosa, va assentir. Això va motivar que la familiar insultés l'acusat, que va sortir corrent i va ser detingut el mateix dia pels Mossos d'Esquadra.


La sentència diu que el processat ha «emmotllat» el seu relat a les proves

A l'hora de dictar sentència, el tribunal descarta la versió de l'acusat, que va assegurar que havien mantingut relacions sexuals consentides i que la noia es va inventar la violació per perjudicar-lo. L'Audiència remarca que no hi ha ànim espuri perquè acusat i víctima «no es coneixien en absolut» prèviament i apunta que el processat ha «emmotllat» el seu relat a les proves perquè d'entrada va negar que havien tingut sexe, però quan les proves d'ADN ho van corroborar va dir que havia estat consentit.

La víctima pateix símptomes d'efecte posttraumàtic

A conseqüència de l'atac, la víctima pateix simptomatologia d'efecte posttraumàtic que fan que eviti anar a Blanes per ser el lloc «que li recorda l'episodi viscut» i té dificultat per concentrar-se i alteració del son. La sentència recull que «de ser una persona jovial, que sortia amb els seus amics, ara no té interès per fer-ho, prefereix quedar-se a casa».L'Audiència ha obligat Brahim Danna a indemnitzar la víctima amb 20.000 euros com a responsabilitat civil. La condemna, en paral·lel, és de vuit anys de presó i vuit de llibertat vigilada per un delicte d'agressió sexual en concurs medial amb un delicte de detenció il·legal, i amb la concurrència d'una atenuant de dilacions indegudes pel temps que el cas ha trigat a arribar a judici.

Si més no, el tribunal ha substituït la pena de presó per l'expulsió del país amb la prohibició d'entrada durant vuit anys quan el processat accedeixi al tercer grau o se li concedeixi la llibertat condicional. La sentència conclou que té un «arrelament nul» al país.