Elmaterial que va quedar a la platja i que es volia fer servir per la festa

Aconsegueixen avortar dues grans festes il·legals en platges de la Costa Brava

S'havien organitzat a la cala del Golfet de Calella de Palafrugell i a la platja de la Gola de Torroella de Montgrí

El cap de setmana ha estat complicat pels cossos de seguretat. El desplegament per evitar les festes il·legals i els botellots a la costa catalana ha sigut intens, tot i no poder evitar-los tots. 

En dues localitats on s'han avortat celebracions de festes han estat a Calella de Palafrugell i a Torroella de Montgrí. En el primer municipi s'havia organitzat a la cala del Golfet, mentre en el segon era a la platja de la Gola.

Avorten una nova festa il·legal a la cala del Golfet de Palafrugell

Aquest dissabte, els Mossos d'Esquadra han aturat una nova festa il·legal a la cala del Golfet, a Calella de Palafrugell. En aquest punt de la Costa Brava s'hi havien acumulat moltes barques. La unitat ha estat durant dues hores de servei per evitar l'activitat i separar les barques, tant per mesures Covid com per normativa de seguretat marítima.

La plataforma Salvem El Golfet va denunciar una 'abarlofarra' davant la cala de Palafrugell divendres, que va arribar a congregar una vintena d'embarcacions, una moto d'aigua i esquiadors nàutics amb música a tot volum.

La trobada es va dissoldre ràpidament quan una embarcació de la Guàrdia Civil va entrar a la cala. Els ecologistes van criticar que l''abarlofarra' se suma a una altra —en aquest cas, amb cinc embarcacions— que hi va haver dijous a la tarda a la cala d'Aiguaxelida a Tamariu. 

En paral·lel, aquest divendres al migdia la unitat marítima de la policia va denunciar quatre embarcacions. El motiu ha estat que estaven fondejant davant la illeta de la Reserva Integral de S'Encalladora, dins el Parc Natural del Cap de Creus. Aquesta és una zona on està prohibida qualsevol classe d'activitat i no s'hi pot navegar a menys de mitja milla.


 

Eviten una macrofesta amb més de 400 persones

Aquesta matinada, la Policia Local de Torroella de Montgrí ha evitat una macrofesta que s'havia convocat per whatsapp a la platja de la Gola. Fins aquest punt s'hi havien desplaçat unes 400 persones que s'han dispersat en arribar els agents. 

L'actuació policial ha arrencat a les dues de la matinada. Els agents han aixecat acta a diverses persones per infraccions com saltar-se el toc de queda, celebrar botellots i consumir begudes alcohòliques. 

També s'ha denunciat a una persona per donar dades falses en ser identificat. En paral·lel, el cos policial està ara fent gestions per localitzar els organitzadors.

Durant l'operatiu, que s'ha allargat fins a les 6 del matí, la policia ha confiscat begudes alcohòliques, altaveus, una taula de DJ i un generador elèctric.

El regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament, Josep Martinoy, ha recordat que «des de principi d'estiu s'està treballant amb el problema dels botellots a la platja» i que l'Ajuntament de Torroella de Montgrí té «tolerància zero en aquest tema».

Segons el consistori, les diferents mesures que s'han anat aplicant han anat desplaçant aquest tipus de festa que causen molta molèstia als veïns i deixen la platja bruta. També recorden que la macroconcentració es va convocar al bell mig del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, en un espai protegit integralment per la fragilitat del seu ecosistema.