Els Bombers de Navarra treballant en un rescat a l'embassament d'Alloz

Moren dos joves de 27 i 30 anys mentre es banyen en dues zones de l'interior d'Espanya

Han mort en un embassament de Navarra i una piscina natural d'Àvila

Espanya segueix vivint aquest cap de setmana l'onada de calor més intensa del que portem d'estiu. Amb temperatures de rècord en bona part de país, és lògic que busquem refrescar-nos fent un bany, encara que no estiguem a la costa. I això de vegades porta certs perills, com demostra que dos joves de 27 i 30 anys hagin perdut la vida en les últimes hores.

Els morts perdien la vida mentre estaven intentant combatre la calor que estem patint els últims dies. És per això que s'havien desplaçat a dues zones de bany molt concorregudes de la comunitat de Navarra i de la província d'Àvila. El que segurament no s'havien esperat mai és que acabarien morint en el que havia de ser un dia de gaudi.

Mor un jove en colpejar-se amb unes pedres en una piscina natural d'Àvila

El primer dels accidents en el qual moriria un jove de 30 anys va tenir lloc en una de les zones més populars de bany d'Àvila. En concret, a la coneguda piscina natural Bassa de la Néta de Piedralaves. És un lloc molt freqüentat per la gent de la zona que busquen combatre la calor durant els mesos d'estiu.

L'enclavament està situat dins d'un paratge natural envoltat de bosc i que s'aprofita de les aigües de la Gola del Nuño Coix. La piscina està envoltada d'uns murs on poder deixar les tovalloles i prendre el sol. També compta amb zones per menjar i amb un restaurant on poder prendre alguna cosa.

Segons sembla, el jove hauria perdut la vida després de cometre una imprudència que ve sent denunciada per les autoritats. Va decidir pujar a un dels murs de la zona per llançar-se de cap a l'aigua de la piscina. Va tenir la mala sort que va acabar colpejant el cap contra unes pedres que hi havia al fons de l'aigua.

Res més produir-se el succés, testimonis de l'accident van avisar a centre d'emergències 112 Castella i Lleó. En la trucada d'alerta, comunicaven que ja havien tret al jove de l'aigua, però que el seu estat semblava greu. Eren vora les sis de la tarda quan va tenir lloc l'accident que va acabar sent fatal.

De manera immediata, la sala d'operacions de l'112 va passar el missatge als diferents cossos d'emergència. Fins allà es van desplaçar agents de la Guàrdia Civil d'Àvila i efectius de Protecció Civil de La Adrada. Emergències Sanitàries - Sacyl van activar a un helicòpter medicalitzat i una UVI mòbil.

Els sanitaris, un cop van arribar a la zona, van intentar per tots els mitjans reanimar el jove. Els seus esforços van ser en va i van acabar certificant la seva mort a la mateixa piscina natural. La Guàrdia Civil ha obert una investigació sobre els fets.

Mor ofegat en un embassament de Navarra

Poques hores més tard, també s'havia de lamentar la mort d'un altre jove de 27 anys, en aquest cas a la comunitat de Navarra. Aquest es trobava donant-se un bany a l'embassament d'Alloz. Aquest pantà també és molt conegut a la comunitat foral per refrescar-se o practicar tota mena d'esports aquàtics.

El mort s'hauria estat banyant a la cua de l'embassament, situada a la localitat d'Estenoz. Es desconeixen molts més detalls sobre que va poder causar l'ofegament.

Minuts abans de les vuit del matí, SOS Navarra rebia un avís sobre la desaparició d'un jove a l'aigua. Es van mobilitzar membres del Grup de Rescat Aquàtic (GRA) dels Bombers que es van desplaçar a la zona. Finalment, els submarinistes rescataven el cos i el portaven a la riba, confirmant la mort del jove.