El caixer de la sucursal bancària del Santander a Riudellots de la Selva, totalment destrossat.

L'intent de robatori explosiu en un caixer automàtic a Catalunya

Els delinqüents no han pogut accedir als diners i els Mossos han trobat abandonat a Caldes el cotxe amb què han fugit

Un gran terrabastall ha fet saltar les alarmes al municipi de Riudellots de la Selva. Pels voltants de dos quarts de quart de la matinada, uns lladres han fet esclatar amb explosius el caixer automàtic de la sucursal que el Banc Santander té al municipi.

Després de la gran destrossa feta a l'entitat, un vehicle amb dos individus han fugit del lloc a gran velocitat. Tot i això, no han pogut accedir als diners de la sucursal.

Els Mossos d'Esquadra, estona després, han trobat a Caldes de Malavella el cotxe amb què han fugit els lladres. Un incident que es repeteix en aquesta sucursal bancaria. L'any passat, uns encaputxats van encastar-hi una grua i van arrencar-ne el caixer.

Explosió i fugida a gran velocitat.

L'ensurt dels veïns en plena matinada ha estat d'allò més gros. Cap a dos quarts de quatre de la nit, els lladres han arribat al lloc amb un cotxe —s'investiga si és robat— i han fet esclatar el caixer. És la sucursal que el Banc Santander té al carrer Acàcies, just a tocar de la carretera C-25 que creua Riudellots.

El gran terrabastall causat per la detonació dels explosius ha fet alertar els veïns. Així mateix, ha causat nombroses destrosses al caixer del municipi de la Selva, el qual ha quedat tot inutilitzat.

Els mateixos veïns han alertat els Mossos d'Esquadra de l'incident i han informat que han vist sortir del lloc un cotxe a gran velocitat. Segons els testimonis, es creu que els lladres que anaven al vehicle eren dos homes. 

Tot i l'espectacularitat del robatori, només ha quedat en un intent. Els delinqüents no han pogut aconseguir el seu objectiu, perquè no han arribat a endur-se els diners que hi havia dins el caixer automàtic. 

Els Mossos d'Esquadra han activat diferents patrulles i, gràcies a la descripció donada pels veïns, han començat a buscar el cotxe. L'han trobat poca estona després abandonat a Caldes de Malavella, sense ningú a l'interior.

El cas ha anat a parar a mans de la Unitat d'Investigació Avançada dels Mossos (que és un servei de la Divisió Central d'Investigació). La policia treballa per donar identificar els delinqüents. Aquest matí, el banc ha posat seguretat privada davant de la sucursal del carrer Acàcies.