Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un grup d'amics asseguts en una terrassa d'un bar

Mor en estranyes circumstàncies en una intervenció policial en un bar a Espanya

Les autoritats han informat que estava molt alterat i que es va esvair mentre l'intentaven reduir

No estan clares les circumstàncies que acabaven provocant la mort d'un client d'un bar la passada matinada a Espanya durant una intervenció policial. Els fets van tenir lloc a la localitat navarresa d'Azoáin, segons ha informat la mateixa Policia Foral de Navarra. Els agents s'havien desplaçat a un local d'hostaleria d'aquest municipi després de ser avisats.

Eren les 01:47 hores quan es rebia una trucada a la sala del 112 SOS Navarra, informant d'un incident en un establiment. S'hi sol·licitava la presència policial, ja que un client del bar es trobava especialment alterat. Aquesta persona hauria agredit a una altra, sense concretar-se si es tractava d'un altre client o d'un treballador.

De manera immediata, es van desplaçar al lloc tant la Policia Foral com de les policies municipals de Berriozar i d'Azoáin. Quan van arribar al local, van poder confirmar que s'havia produït l'agressió i que aquesta persona continuava molt alterada.

El seu primer objectiu va ser intentar «tranquil·litzar el client i sol·licitar la seva col·laboració». Malgrat això, aquest «ha seguit mantenint una conducta violenta». Per aquest motiu han intentat controlar-lo i reduir-lo, procés durant el qual «s'ha esvaït», segons relatava en un comunicat la Policia Foral.

Els metges no van poder reanimar-lo i s'investiguen les causes de la seva mort

Veient la situació, ells mateixos van tractar de fer-li una primera reanimació. Però de manera immediata, es va sol·licitar la presència d'una ambulància medicalitzada i els sanitaris van continuar amb les maniobres de reanimació. Desgraciadament, els seus esforços van ser en va, ja que el client de bar moriria allà mateix, sense que donés temps a traslladar-lo a un hospital.

Seguint el protocol establert, els agents van informar de la mort d'aquesta persona al corresponent jutjat de guàrdia. Fins allà es va desplaçar un metge forense que va ser l'encarregat de certificar la mort i procedir a l'aixecament del cos. També van acudir al lloc agents de la Divisió de Policia Judicial i Policia Científica de la Policia Foral.

Aquests últims són els que hauran d'aclarir els fets, un cop s'ha obert una investigació policial. S'està a l'espera que l'autòpsia pugui aclarir quina va ser la causa de la mort. Es desconeix si el difunt es trobava sota els efectes de l'alcohol o d'alguna droga i que això hagués pogut desencadenar la seva mort.

Mor un lladre a Barcelona empès per un agent fora de servei quan anava amb bicicleta

Fa uns dies, també es produïa la mort d'un home de 32 anys durant una intervenció policial a Barcelona. En aquest cas, l'actuació va ser per part d'un agent de la Guàrdia Urbana de la capital catalana, que es trobava fora de servei. Aquest li va interceptar després que cometés el robatori d'una bossa i tractés de fugir.

Els fets havien tingut lloc el passat 3 d'agost a la zona de la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet de Llobregat. L'agent va decidir intervenir en sentir els crits demanant ajuda de la dona víctima del robatori. Aquest li hauria interceptat quan intentava marxar del lloc dels fets amb bicicleta.

Durant el forcejament, els dos van acabar caient i colpejant-se contra el terra. El lladre hauria estat el que va sortir més malparat després de rebre un fort impacte al cap. Va acabar ingressant en estat greu a l'Hospital de Bellvitge.

En romandre diversos dies en coma fins que finalment perdia la vida el passat 8 d'agost. Els Mossos d'Esquadra han obert diligències policials per aclarir els fets. Ja s'han recaptat la informació dels testimonis i les gravacions de les càmeres de seguretat que s'han fet arribar al jutge.